Win legendarische one-of-a-kind LP's bij de Sublime Experience - Klik Hier
Genoeg geld voor boodschappen
18

Genoeg geld voor boodschappen

Een positieve ontwikkeling voor mensen die diep in de schulden zitten: minister Sander Dekker van Rechtsbescherming heeft een wetsvoorstel ingediend dat ervoor moet zorgen dat mensen met schulden niet onder het bestaansminimum hoeven te leven.

Een onderdeel van het wetsvoorstel is dat er bij een beslag op iemands bankrekening een deel van zijn of haar saldo wordt vrijgehouden. Op deze manier kan diegene zonder problemen zijn of haar boodschappen blijven doen. Verder mag er ook geen beslag meer worden gelegd op bijvoorbeeld een auto, als de verkoop ervan weinig of niets oplevert.

Eerder deze maand werd ook al bekendgemaakt dat mensen die diep in de schulden zitten geen verhoogde boetes meer krijgen van het Incassobureau. Het ministerie van Justitie en Veiligheid zou volgend jaar met wetgeving komen waarmee de invordering en verhoging van boetes tijdelijk gestaakt kunnen worden.

Daarnaast kwam het kabinet in mei dit jaar met een regeling dat alle boetes die worden geïnd in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, vanaf 75 euro gespreid betaald kunnen worden. Eerder lag die grens bij een boete van 225 euro. Al deze regelingen passen in het beleid van het kabinet om schuldproblemen te verminderen.

Dat wil het kabinet ook doen door het taboe op het hebben van schulden te doorbreken. Daarom is er een landelijke campagne gestart om schulden bespreekbaar te maken zodat mensen sneller om hulp durven vragen. In Nederland zijn er ongeveer 1,4 miljoen gezinnen die in de schulden zitten of grote kans hebben in de schulden te komen.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
23:38 Chic
good times chic
23:33 Gotan Project
last tango in paris gotan project
23:29 Commodores
brick house commodores
23:24 Lisa Stansfield
never, never gonna give you up lisa stansfield
23:21 Stan Getz ft. Joao Gilberto
the girl from ipanema (45 rpm issue) stan getz ft. joao gilberto
23:17 Fun Lovin' Criminals
loco fun lovin' criminals
23:14 Jon Batiste
i need you jon batiste
23:11 Alicia Keys
if i ain't got you alicia keys
23:08 Dulfer + Directie
waterside walk dulfer + directie
23:04 Oliver Cheatham
get down saturday night oliver cheatham