Glij de herfst in met deze 5 smooth nummers
21

Glij de herfst in met deze 5 smooth nummers

Als je behoefte hebt aan rust, dan is ons Smooth-kanaal the way to go. Muzieksamensteller van het kanaal, Joost Brands, vertelt waar een goed smooth-nummer aan moet voldoen en deelt zijn favorieten.

Het leven stampt maar door, en componist en pianist Joost Brands vindt het belangrijk om daar iets tegenover te zetten. “Met Smooth zoek ik het contrast op met de dagelijkse hectiek. Je kunt door het bos rennen, maar je kunt ook omhoog kijken en uitvinden welke vogels in de bomen zitten en heel stilletjes doen. Ga eens onderuit op de bank liggen, schenk een wijntje in en luister echt naar muziek. Want Smooth is geen achtergrondmuziek, het is bedoeld om naar te luisteren.”

Een typisch smooth-nummer heeft volgens Joost een laag tempo en moet warm voelen. “Het zit ‘m heel erg in de klank van de productie. Neem het nummer Inside Friend van John Mayer en Leon Bridges, dat is bijna meditatief”, zegt Joost.

Dat meditatieve element hoor je tevens terug op de vrijdag- en zaterdagavond in de radioshow Sublime Smooth. En dat is geen toeval, want de muziekbedjes onder de gedichten die Francis Broekhuijsen voordraagt, zijn door Joost gecomponeerd.

Luister hier een fragment uit de show:

“Muziek komt voort uit improvisatie met mijn piano en elektronische apparatuur. De muziekbedjes moeten de gedichten ondersteunen, wat een bijna hypnotiserend effect geeft. Dat zoek ik in Smooth. Het moet easy zijn en de geest tot rust brengen.”

Welke nummers je in het Smooth-kanaal kunt verwachten? Joost Brands geeft je een voorproefje:

1. Bebel Gilberto – Tanto Tempo

2. Lizz Wright – Stop

3. Leon Bridges – Inside Friend – ft. John Mayer

4. Babyface – Everytime I Close My Eyes

5. Pat Metheny – Tell Her You Saw Me

Luister hier nonstop naar het Sublime Smooth-kanaal. Iedere vrijdag- en zaterdagavond van 23:00 tot 00:00 kun je onderuitzakken met het radioprogramma Smooth met Francis Broekhuijsen en Joost Brands. Uitzending gemist? Luister het dan terug via ons Spotify-kanaal.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
02:23 Candy Dulfer and Dave Stewart
lily was here candy dulfer and dave stewart
02:20 Boz Scaggs
lowdown boz scaggs
02:16 Black Pumas
i'm ready black pumas
02:13 Delfonics
didn't i (blow your mind this time) delfonics
02:10 Max Sedgley
slowly (radio edit) max sedgley
02:04 Solomon Burke
none of us are free solomon burke
01:58 Anita Baker
sweet love anita baker
01:52 Level 42
love games level 42
01:49 Robbie Williams
swing supreme robbie williams
01:46 Anthony Hamilton
woo anthony hamilton