Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Groen en groot burgerinitiatief
17

Groen en groot burgerinitiatief

In Tilburg wordt hard gewerkt aan het klaarmaken van een stadspark van 10 hectare groot. Volgens een van de initiatiefnemers is het misschien wel het grootste burgerinitiatief van Nederland.

Het gebeurt allemaal op een voormalig rangeerterrein van de NS, vandaar de naam Spoorpark. Na jarenlang plannen maken die op niets uitliepen, besloot de gemeente in 2015 om burgers met ideeën te laten komen voor dit gebied, en ze door hen zelf uit te laten voeren. Dat paste mooi bij het streven naar een participatiemaatschappij en de ‘doe-democratie’.

Al snel kwam er het plan voor een veelzijdig park en dat viel in goede aarde. Er zijn uiteindelijk duizenden uren van vrijwilligers in gaan zitten, maar dan heb je ook wat. Een park voor en door de bewoners, compleet met een gebouw voor de scouting en de buitenschoolse opvang, een stadscamping, een beachvolleybalclub met strand, een theehuis en een 36 meter hoge uitkijktoren. Maar er is ook nog plek voor een fiets- en skatebaan, een stromende beek en een waterplein waar kinderen kunnen spelen, grasvelden voor evenementen en picknickplekken.

Bijna te veel om op te noemen. Dus… deze zomer verschijnt er een mooi stukje groen in hartje Tilburg. Vanaf juni gaat het Spoorpark open.

Lees hier meer. 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
07:40 Marvin Gaye
i heard it through the grapevine marvin gaye
07:35 Incognito
1975 (edit) incognito
07:31 Simply Red
money's too tight to mention (radio) simply red
07:22 Madeleine Peyroux
careless love madeleine peyroux
07:19 Jamiroquai
corner of the earth jamiroquai
07:15 Patrice Rushen
forget me nots patrice rushen
07:08 Kris Berry
first time kris berry
07:06 Ray Charles
hallelujah i love her so ray charles
07:01 John Legend
p.d.a. (we just don't care) john legend
06:52 Raydio
jack and jill (single) raydio