Maak kans op een boxspring! - Klik Hier
Groen en groot burgerinitiatief
17

Groen en groot burgerinitiatief

In Tilburg wordt hard gewerkt aan het klaarmaken van een stadspark van 10 hectare groot. Volgens een van de initiatiefnemers is het misschien wel het grootste burgerinitiatief van Nederland.

Het gebeurt allemaal op een voormalig rangeerterrein van de NS, vandaar de naam Spoorpark. Na jarenlang plannen maken die op niets uitliepen, besloot de gemeente in 2015 om burgers met ideeën te laten komen voor dit gebied, en ze door hen zelf uit te laten voeren. Dat paste mooi bij het streven naar een participatiemaatschappij en de ‘doe-democratie’.

Al snel kwam er het plan voor een veelzijdig park en dat viel in goede aarde. Er zijn uiteindelijk duizenden uren van vrijwilligers in gaan zitten, maar dan heb je ook wat. Een park voor en door de bewoners, compleet met een gebouw voor de scouting en de buitenschoolse opvang, een stadscamping, een beachvolleybalclub met strand, een theehuis en een 36 meter hoge uitkijktoren. Maar er is ook nog plek voor een fiets- en skatebaan, een stromende beek en een waterplein waar kinderen kunnen spelen, grasvelden voor evenementen en picknickplekken.

Bijna te veel om op te noemen. Dus… deze zomer verschijnt er een mooi stukje groen in hartje Tilburg. Vanaf juni gaat het Spoorpark open.

Lees hier meer. 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
23:25 New Cool Collective & Mark Reilly
the things you love new cool collective & mark reilly
23:19 Gladys Knight & The Pips
help me make it through the night gladys knight & the pips
23:15 Gabriel Rios
broad daylight gabriel rios
23:12 Kurtis Blow
the breaks kurtis blow
23:06 Five Corners Quintet
trading eights five corners quintet
23:01 Bobby Caldwell
what you won't do for love bobby caldwell
22:54 Jill Scott
the way jill scott
22:50 Simply Red
a new flame simply red
22:45 Butcher Brown
frontline butcher brown
22:41 2Pac
changes 2pac