Groen en groot burgerinitiatief
17

Groen en groot burgerinitiatief

In Tilburg wordt hard gewerkt aan het klaarmaken van een stadspark van 10 hectare groot. Volgens een van de initiatiefnemers is het misschien wel het grootste burgerinitiatief van Nederland.

Het gebeurt allemaal op een voormalig rangeerterrein van de NS, vandaar de naam Spoorpark. Na jarenlang plannen maken die op niets uitliepen, besloot de gemeente in 2015 om burgers met ideeën te laten komen voor dit gebied, en ze door hen zelf uit te laten voeren. Dat paste mooi bij het streven naar een participatiemaatschappij en de ‘doe-democratie’.

Al snel kwam er het plan voor een veelzijdig park en dat viel in goede aarde. Er zijn uiteindelijk duizenden uren van vrijwilligers in gaan zitten, maar dan heb je ook wat. Een park voor en door de bewoners, compleet met een gebouw voor de scouting en de buitenschoolse opvang, een stadscamping, een beachvolleybalclub met strand, een theehuis en een 36 meter hoge uitkijktoren. Maar er is ook nog plek voor een fiets- en skatebaan, een stromende beek en een waterplein waar kinderen kunnen spelen, grasvelden voor evenementen en picknickplekken.

Bijna te veel om op te noemen. Dus… deze zomer verschijnt er een mooi stukje groen in hartje Tilburg. Vanaf juni gaat het Spoorpark open.

Lees hier meer. 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
20:43 New Cool Collective
bring it on new cool collective
20:39 Quincy Jones
ai no corrida quincy jones
20:35 SAULT
bitter streets sault
20:30 Donny Hathaway
little ghetto boy donny hathaway
20:24 Jamie Cullum
wind cries mary jamie cullum
20:21 UB40
tell me is it true ub40
20:15 Ben E. King
music trance ben e. king
20:12 Alicia Keys
a woman's worth (live) alicia keys
20:07 Shirley Horn
mack the knife shirley horn
20:03 John Mayer
helpless john mayer