Grote aandacht voor reanimatiecursussen na hartstilstand voetballer Eriksen, en meer nieuws
0

Grote aandacht voor reanimatiecursussen na hartstilstand voetballer Eriksen, en meer nieuws

Heb je het gemist of wil je het nog eens teruglezen: dit was het Nieuws van de Vooruitgang van maandag 14 juni 2021. 

Grote aandacht voor reanimatiecursussen na hartstilstand voetballer Eriksen

De hartstilstand van de Deense voetballer Christian Eriksen tijdens het EK dit weekend greep veel mensen aan. De nare gebeurtenis heeft ook positieve gevolgen, meldt de NOS.

In de 24 uur na zijn hartstilstand verkocht het Rode Kruis bijna vier keer zo veel reanimatiecursussen als normaal. Ook het aantal websitebezoekers bij het Rode Kruis en de Hartstichting steeg flink. En bij Hartslag.nu, een oproepsysteem voor burgerhulpverleners, kwamen 300 nieuwe aanmeldingen binnen – normaal zijn dat er op een zaterdag zo’n 40.

De Deense voetbalbond liet gisteren weten dat het goed gaat met Eriksen. Zijn toestand is stabiel en hij wordt verder onderzocht in het ziekenhuis.

Beeld: Rode Kruis

Utrecht krijgt warenhuis met duurzame winkels en horeca

Mooi nieuws uit Utrecht: in het monumentale pand waar eerst boekhandel Broese zat, komt nu een warenhuis vol met duurzame winkels. Dat schrijft het AD.

In het gebouw komt onder meer een modezaak, een interieurwinkel en een natuurlijke wijnzaak. De initiatiefnemers zijn nog op zoek naar een kapper die werkt met natuurlijke producten. Ook de verbouwing van de voormalige boekenzaak wordt zo duurzaam mogelijk gedaan: de boekenkasten blijven gewoon staan, maar ze krijgen wel een ander kleurtje.

Meer bikinikeuze voor vollere vrouwen

In reclames van grote kledingketens als H&M en C&A is vaker badkleding voor vollere vrouwen te zien. De bedrijven hebben een ruimer aanbod voor bikini’s en badpakken in grotere maten, meldt Trouw.

Nog niet zo lang geleden had je als vrouw met een grotere maat weinig keuze; het aanbod bestond dan volgens de krant vooral uit ‘suffe, oude dames-modellen’. Nu is het diverser en inclusiever, met modellen en prints voor alle maten. Met dus ook vaker vollere vrouwen als model. Opvallend is volgens de krant dat reclames voor mannenbadkleding wat dat betreft nog achterblijven.

Na een trage start is de vaccinatiecampagne nu goed op stoom

Op het moment worden elke dag meer dan 200.ooo mensen uitgenodigd om een afspraak te maken, schrijft NU.nl.

GGD’s zetten zo’n 1,5 miljoen prikken per week en dat aantal moet nog worden opgevoerd naar 2 miljoen per week. Vooruitgang dus, en dat komt vooral omdat er veel meer vaccins geleverd worden dan begin dit jaar.

Het streven is nog steeds dat midden juli iedereen die dat wil z’n eerste prik heeft gehad.

Kinderen en ouders brengen waterkwaliteit Nederlandse sloten in kaart

Afgelopen weekend gingen vrijwilligers – jong en oud – met een schep op pad om de sloten van Nederland te verkennen. Het was de zevende editie van de zogeheten ‘Slootjesdagen’ van het kennisinstituut voor natuur IVN, zo is te lezen in de Volkskrant.

In eerste instantie waren de dagen bedoeld om kinderen te leren over beestjes en planten in de sloot. Maar inmiddels is het ook een manier om de waterkwaliteit van de Nederlandse sloten in kaart te brengen. Die ging de afgelopen jaren achteruit. De uitslag van dit jaar is nog niet bekend.

Wasmiddel uit een papieren fles

Unilever gaat in Brazilië een wasmiddelfles van papier op de markt brengen. Volgens het concern is het voor het eerst dat wasmiddel in zo’n verpakking wordt verkocht.

In eerste instantie gaat het om een prototype, dat ligt vanaf volgend jaar in winkels in Brazilië. Als alles goed gaat komen de papieren flessen ook naar Europa. Unilever zegt ook bezig te zijn met papieren flessen voor shampoo.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 15:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
16:45 Avery*Sunshine
all in my head avery*sunshine
16:41 Chic
everybody dance chic
16:38 Raul Midon + Metropole Orkest
ride on a rainbow raul midon + metropole orkest
16:37 Ben L'oncle Soul
seven nation army ben l'oncle soul
16:25 Lionel Richie
all night long lionel richie
16:21 Michael Kiwanuka
beautiful life michael kiwanuka
16:17 Kelis
trick me kelis
16:12 Matt Bianco
too late for love matt bianco
16:10 Johnny Guitar Watson
real mother for ya (album version) johnny guitar watson
15:54 Ramsey Lewis
the in crowd ramsey lewis