Grote kans dat jouw rit naar werk er in 2030 heel anders uitziet

Een betoverde Ford Anglia of een DeLorean die door de tijd reist. Vliegende auto’s kennen we vooral uit sciencefiction- en fantasy-films. Maar fictie lijkt ondertussen steeds meer werkelijkheid te worden. Hoe denk jij je in 2030 van A naar B te verplaatsen?

Boeing en Porsche werken samen aan een elektrische vliegende auto. Onze hyperloop-ontwikkelaar uit Delft verwacht binnen tien jaar mensen te vervoeren in een vacuüm gezogen capsule en Franky Zapata vloog afgelopen zomer met zijn eigen Flyboard het kanaal over. De ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit gaan razendsnel en we nemen langzaamaan afscheid van het vervoersmiddel zoals we ‘m nu kennen. Denemarken heeft zelfs alle Europese lidstaten opgeroepen om te stoppen met de verkoop van benzine- en dieselauto’s vanaf 2030.

Toch ziet niet iedereen heil in deze vooruitstrevende voertuigen. Zo gelooft Carlo van de Weijer, directeur smart mobility van de Technische Universiteit in Eindhoven helemaal niet in de toekomst van bijvoorbeeld de hyperloop. In de Volkskrant schrijft hij: “Zelfs de meest vreemde en tot de verbeelding sprekende ideeën moeten zich immers aan de geldende economische, maatschappelijke en bovenal de natuurwetten houden”.

Hoe denk jij in 2030 naar werk te reizen? Zie jij jezelf op een elektrische deelfiets of ben jij ervan overtuigd dat we met een hyperloop of vliegende taxi’s de wegen trotseren? Praat met ons mee in de discussiegroep van het Nieuws van de Vooruitgang. Die vind je op de Facebookpagina van Sublime.

Bericht achterlaten