Schrijf je in voor de Sublime Nieuwsbrief en… - Klik Hier
inschrijven nieuwsbrief sublime
H.E.R. wint MTV Award
20

H.E.R. wint MTV Award

Afgelopen nacht vond de uitreiking van de MTV Video Music Awards plaats zonder publiek. Toch waren de optredens als vanouds spectaculair. Onder meer The Weeknd en H.E.R. vielen in de prijzen.

De Canadese zanger kreeg voor Blinding Lights de prijs voor de beste muziekvideo. Met dezelfde videoclip sleepte hij ook de prijs voor beste r&b video binnen.

Lady Gaga was de grote winnaar met vijf awards voor artiest van het jaar en de nieuwe MTV Tricon Award, een prijs voor muzikanten die ook uitblinken op andere gebieden nummer. Voor het nummer Rain On Me won ze awards voor nummer van het jaar, samenwerking van het jaar en beste camerawerk.

Black Live Matters

Tijdens de VMA’s was er veel aandacht voor de Black Live Matters-beweging. Keke Palmer, de presentator van de show stond stil bij de verbindende en helende kracht van muziek binnen de beweging. De awardshow zelf werd opgedragen aan Chadwick Boseman, de acteur die veel bekendheid vergaarde voor zijn hoofdrol in de film Black Panther. De superheldenfilm kwam uit in een tijd dat het witte privilege in Hollywood voor de eerste keer in vraag werd gesteld onder de hashtag #OscarSoWhite. Met Black Panther werd Boseman een rolmodel voor de zwarte jeugd. Afgelopen vrijdag overleed de acteur op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker.

De award voor Video For Good, de meest betrokken videoclip, ging naar H.E.R, voor haar protestlied I Can’t Breathe waarin ze zich uitspreekt tegen politiegeweld jegens ongewapende zwarte mensen.

Coronacategorieën

Vanwege Covid 19 heeft MTV dit jaar twee nieuwe categorieën geïntroduceerd namelijk de award voor beste video vanuit huis en de prijs voor de beste quarantaine-uitvoering. Deze gingen respectievelijk naar Ariana Grande en Justin Bieber voor Stuck with U naar het Unplugged At Home-optreden van CNCO.

Geheime optredens

Onder meer Ariane Grande en Lady Gaga, The Weeknd, Doja Cat en Miley Cyrus hebben vanaf meerdere geheime locaties opgetreden in New York. De uitreiking vond online plaats.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
08:22 Bee Gees
stayin' alive bee gees
08:17 Angie Stone
wish i didn't miss you angie stone
08:11 Jon Batiste
i need you jon batiste
08:08 Frank Sinatra
i've got you under my skin frank sinatra
08:03 Beyoncé
deja vu beyoncé
07:54 Jose James
promise in love jose james
07:46 Supremes
i hear a symphony supremes
07:43 Celeste
stop this flame celeste
07:38 C-Mon & Kypski  ft. Wouter Hamel
make my day c-mon & kypski ft. wouter hamel
07:34 The Trammps
shout the trammps