Hé buurvrouw, waar gaat de rijst naartoe?

Een rij vrachtwagens van Nederland tot Spanje én weer terug. Dat is wat we elk jaar aan voedsel verspillen. Het Voedingscentrum komt vandaag met een reeks simpele tips en trucs om daar iets aan te doen.

Vandaag begint namelijk de campagne Verspillingsvrij Op Vakantie. Want daar valt veel winst te behalen: denk eens aan al die koelkasten die op de dag van vertrek snel nog even worden geleegd in de vuilnisbak. Met een beetje planning kun je dat gemakkelijk voorkomen. Bijvoorbeeld door de melk op tijd op te maken of de extra lasagne in te vriezen. En een doos eieren kun je best even bij de buren langsbrengen. Of zet het in de buurtapp als je nog wat over hebt, dan is het waarschijnlijk binnen de kortste keren opgehaald. 

En ook op vakantie kun je het nodige besparen. Bijvoorbeeld door op de camping een koelbox te gebruiken, waarin je voedsel lang vers kunt houden. Maar ook als je all-inclusive in een luxe resort gaat zitten kun je een steentje bijdragen. Je mag best iets meenemen van het ontbijtbuffet voor later op de dag – want de kans is groot dat alles dat blijft liggen, nog diezelfde ochtend wordt weggegooid. En durf in een restaurant ook eens om een doggybag te vragen. Duurzaamheid is hip, dus wees niet bang dat je raar wordt aangekeken.  

Op Den Haag Centraal worden vandaag een dikke 2000 lijstjes met deze tips uitgedeeld. Verspilling? Nee hoor – ze zijn gemaakt van eetbaar papier. 

Meer informatie via RTL Nieuws

 

Bericht achterlaten