Het is weer Doing Donderdag!

Het is weer Doing Donderdag bij Sublime! Op de Doing Donderdag gaan wij langs bij de mensen die initiatief nemen en werken aan vooruitgang. Dat kleine initiatieven een enorme impact kunnen hebben, toont de 21-jarige Katja Diepstraten aan, bij wie wij vandaag langs gaan.

Katja is vierdejaars student Chemische Product Innovatie aan Avans Hogeschool Breda. Naast haar studie werkte zij als vakkenvuller bij winkelketen Kruidvat. Het viel haar op dat er enorm veel plastic zakjes werden gebruikt bij het bevoorraden van de winkels.

Zij plaatste een foto op LinkedIn van de berg tasjes die overbleef na het vullen van de vakken met cosmetica. Hierbij deed ze een oproep naar het Kruidvat met het aanbod om hierover te brainstormen. Tot haar verbazing werd hier positief op gereageerd. Volgend op haar bezoek aan het distributiecentrum kwam zij met een ogenschijnlijk simpele oplossing waarmee Kruidvat nu jaarlijks 1 miljoen plastic zakjes bespaart. Dat levert naast een financiële besparing ook een besparing op voor het milieu. De post leverde uiteindelijk bijna 25.000 reacties op.

Over Doing Donderdag

De wereld kent vandaag de dag een hoop uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of gebrekkige zorg. Het is natuurlijk makkelijk om bij te pakken neer te zitten, maar bij Sublime denken we liever in oplossingen. Tijdens Doing Donderdag hoor je verhalen over inspirerende doeners en leer je innovatieve initiatieven kennen. Doing Donderdag is een initiatief in samenwerking met crowdfundingplatform Sublime Doing.

Helden gezocht 

Ben of ken jij iemand die zich iedere dag inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf een van onze thema’s omarmen? Laat het ons weten via doingdonderdag@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!

SUEZ is sponsor van Sublime Doing. Specialist in afval- en grondstoffenmanagement SUEZ sponsort in juni de Doing Donderdag op Sublime.  

2 reacties op “Het is weer Doing Donderdag!

 1. Carlijn

  Beste Frank,
  Wat een inspirerend verhaal! We zetten het door naar Sublime Doing, zij worden erg enthousiast van dit soort initiatieven.
  Je kunt ze ook zelf bereiken op doingdonderdag@sublime.nl.
  Groet, Carlijn – Sublime.

 2. Frank van Rijn

  Louise Triana is gisteren geslaagd voor haar examen. Louise heeft Colombiaanse roots en is zich bewust dat het voor vele meisjes in Colombia niet vanzelfsprekend is om toegang te hebben tot goed onderwijs of deze af te kunnen maken. Ze is daarom een crowdfunding gestart om samen met stichting Amigos Colombianos dit soort meisjes te helpen. Ze wil € 5.000,- ophalen. Meer informatie vind je op de Facebook van Amigos Colombianos. Louise is te bereiken op 06-48663607. Wellicht kunnen jullie haar initiatief steunen en haar verrassen met een belletje?

  Een trouwe Sublime-luisteraar

Bericht achterlaten