Het is weer Doing Donderdag!

Het is weer Doing Donderdag! Op Doing Donderdag richten we ons op mensen die een steentje bijdragen aan een betere wereld. Vandaag vertellen we je over Bas Timmer van Sheltersuit.

Bas maakt zogeheten sheltersuits. Dit zijn speciale jassen voor dakloze mensen. De jassen zijn water- en winddicht en kunnen worden dichtgeritst tot een slaapzak. Dat is een uitkomst voor veel daklozen. Ieder jaar overlijden er namelijk nog steeds mensen door onderkoeling.

Sheltersuit is een van de initiatieven die is aangesloten bij crowdfundingplatform Sublime Doing. Bas zamelt geld in om zo veel mogelijk dakloze mensen van een sheltersuit te voorzien. Het gaat om dakloze mensen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook om vluchtelingen in kampen die de hele winter in tenten moeten doorbrengen.

Onlangs kreeg Bas een bijzondere uitnodiging van minister van Binnenlandse Zaken Ollongren. Zij vroeg hem mee naar een groot congres in New York. Op het congres worden slimme oplossingen gezocht voor maatschappelijke problemen en vraagstukken. Voor Bas is dit dus een uitgelezen kans om mensen te vertellen over Sheltersuit en financiële steun te krijgen voor zijn initiatief.

Momenteel presenteert Bas Sheltersuit aan CEO’s van grote multinationals. Wij wensen Bas veel succes en zijn benieuwd naar de uitkomst. Wil jij Bas ook steunen in zijn missie? Klik hier.

Over Doing Donderdag

De wereld kent vandaag de dag een hoop uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of gebrekkige zorg. Het is natuurlijk makkelijk om bij te pakken neer te zitten, maar bij Sublime denken we liever in oplossingen. Tijdens Doing Donderdag hoor je verhalen over inspirerende doeners en leer je innovatieve initiatieven kennen. Doing Donderdag is een initiatief in samenwerking met crowdfundingplatform Sublime Doing.

Helden gezocht 

Ben of ken jij iemand die zich iedere dag inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf een van onze thema’s omarmen? Laat het ons weten via doingdonderdag@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!

2 reacties op “Het is weer Doing Donderdag!

 1. Carlijn

  Beste Dennis,
  Wat supergaaf. We hebben het doorgestuurd naar onze redactie. Ze nemen snel contact met je op!
  Groet, Carlijn – Sublime.

 2. Dennis Verduin

  Beste Sublime,

  In het kader van Doing Donderdag deel ik hierbij het project waar ik op dit moment met een aantal vrienden mee bezig ben!

  Wij zijn druk bezig met de organisatie van de tweede editie van het Utrecht United Tournament. Dit is een voetbaltoernooi voor vluchtelingen en Utrechters tussen de 15-30 jaar. Het doel is om de deelnemers een gezellige, sportieve en mooie dag te bezorgen, maar voornamelijk om de kloof tussen Utrechters en vluchtelingen te overbruggen en stadsgenoten te verbinden. Deelnemers kunnen zich gratis aanmelden en worden op de dag zelf gemixt in teams. Op deze manier brengen wij ze op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Sport is daar bij uitstek het middel voor!

  Vorig jaar hebben wij dit voor het eerst georganiseerd. Dit was een groot succes! Daarom organiseren wij het toernooi op zondag 11 augustus 2019 nog een keer. Er gaat gevoetbald worden op een bijzondere locatie, namelijk op het dak van de IKEA in Utrecht!

  Als organisatie merken wij dat er een kloof is tussen nieuwkomers in de stad en de mensen die er al een tijdje wonen. Deze twee groepen delen een stad maar hebben weinig contact met elkaar. Door dit initiatief willen wij jonge Utrechters inspireren en motiveren om dit contact op te gaan zoeken. Op deze manier willen wij mensen dichter tot elkaar brengen en Utrecht een stukje beter te maken!

  Website: http://www.utrechtunited.nl

  Met vriendelijke groet,
  Dennis Verduin
  06-19457758

Bericht achterlaten