Het is weer Doing Donderdag!

Het is weer Doing Donderdag! Op Doing Donderdag richten we ons op mensen die een steentje bijdragen aan een betere wereld. 

Het is weer Doing Donderdag!

“Beter een goede buur dan een verre vriend”, zeggen ze weleens. En zo denken wij er ook over. Want we zitten allemaal weleens met de handen in het haar, en hoe fijn is het dan als een goede buur je uit de brand kan helpen.

Dat brengt ons bij Buurtgezinnen. Dit initiatief helpt gezinnen die overbelast zijn geraakt. Denk bijvoorbeeld aan een jonge alleenstaande moeder die wel wat tips kan gebruiken van een ervaren moeder uit de buurt. Ons oog viel op een mooi verhaal uit IJmuiden. Daar woont een jong gezin – bestaande uit een moeder en vader en hun 3-jarige zoontje Adeo. De moeder van het gezin heeft een chronische ziekte, waardoor ze vaak erg moe is. De vader van het gezin heeft een burn-out. De zorg van hun zoontje valt daarom extra zwaar. Ondanks alle hulp die er geboden wordt door vrienden en familie, zien de ouders door de bomen het bos niet meer.

Ergens anders in IJmuiden wonen Arjan en Benjamin. Zij houden erg van kinderen. Helaas is hun kinderwens is tot nu toe niet uitgekomen. Een aantal maanden geleden werden zij door Buurtgezinnen benaderd – met de vraag of ze een aantal dagen per week op de kleine Adeo wilden passen. Dat wilde het stel wel en het bleek een perfecte match. Benjamin vertelt aan NH Nieuws: “We halen hier zoveel voldoening uit. Het is mooi om te zien hoe we Adeo helpen en tegelijkertijd zijn ouders ondersteunen en ontlasten. Ook Adeo’s moeder is erg enthousiast. Door de hulp van Arjan en Benjamin heeft het gezin veel meer rust. Bekijk de hele video hier. Buurtgezinnen zit inmiddels in 40 gemeenten. Benieuwd of jij ook kan helpen? Kijk snel op hun site.

Over Doing Donderdag

De wereld kent vandaag de dag een hoop uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of gebrekkige zorg. Het is natuurlijk makkelijk om bij te pakken neer te zitten, maar bij Sublime denken we liever in oplossingen. Tijdens Doing Donderdag hoor je verhalen over inspirerende doeners en leer je innovatieve initiatieven kennen. Doing Donderdag is een initiatief in samenwerking met crowdfundingplatform Sublime Doing.

Helden gezocht 

Ben of ken jij iemand die zich iedere dag inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf een van onze thema’s omarmen? Laat het ons weten via info@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!

Bericht achterlaten