Het is weer Doing Donderdag!

Het is weer Doing Donderdag! Op Doing Donderdag richten we ons op mensen die een steentje bijdragen aan een betere wereld. Vandaag vertellen we je over Bas Timmer van Sheltersuit.

Bas maakt zogeheten sheltersuits. Dit zijn speciale jassen voor dakloze mensen. De jassen zijn water- en winddicht en kunnen worden dichtgeritst tot een slaapzak. Dat is een uitkomst voor veel daklozen. Ieder jaar overlijden er namelijk nog steeds mensen door onderkoeling.

Sheltersuit is een van de initiatieven die is aangesloten bij crowdfundingplatform Sublime Doing. Bas zamelt geld in om zo veel mogelijk dakloze mensen van een sheltersuit te voorzien. Het gaat om dakloze mensen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook om vluchtelingen in kampen die de hele winter in tenten moeten doorbrengen.

Onlangs kreeg Bas een bijzondere uitnodiging van minister van Binnenlandse Zaken Ollongren. Zij vroeg hem mee naar een groot congres in New York. Op het congres worden slimme oplossingen gezocht voor maatschappelijke problemen en vraagstukken. Voor Bas is dit dus een uitgelezen kans om mensen te vertellen over Sheltersuit en financiële steun te krijgen voor zijn initiatief.

Momenteel presenteert Bas Sheltersuit aan CEO’s van grote multinationals. Wij wensen Bas veel succes en zijn benieuwd naar de uitkomst. Wil jij Bas ook steunen in zijn missie? Klik hier.

Over Doing Donderdag

De wereld kent vandaag de dag een hoop uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of gebrekkige zorg. Het is natuurlijk makkelijk om bij te pakken neer te zitten, maar bij Sublime denken we liever in oplossingen. Tijdens Doing Donderdag hoor je verhalen over inspirerende doeners en leer je innovatieve initiatieven kennen. Doing Donderdag is een initiatief in samenwerking met crowdfundingplatform Sublime Doing.

Helden gezocht 

Ben of ken jij iemand die zich iedere dag inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf een van onze thema’s omarmen? Laat het ons weten via doingdonderdag@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!

Bericht achterlaten