Het Metropole Orkest wint Grammy Award

Het Metropole Orkest heeft een Grammy Award gewonnen voor het album Sylva dat ze samen maakten met de Amerikaanse band Snarky Puppy. Dat heeft de organisatie maandagavond in Los Angeles bekendgemaakt.

Het orkest won de Grammy in de categorie Best Contemporary Instrumental Album. Het was de zeventiende keer dat het Metropole Orkest genomineerd was. In 2009 won het orkest de een Latin Grammy Award.

Chef-dirigent Jules Buckley: “Dit album is een van de meest spectaculaire die het Metropole Orkest ooit gemaakt heeft; een heel geslaagde mix van culturen en muziekstijlen. Het laat zien hoe het orkest zich verder ontwikkelt en welke erkenning dit ook internationaal krijgt. Wij zijn enorm blij met deze prijs en trots dat we Nederland op deze manier in het buitenland muzikaal vertegenwoordigen.” 

Het orkest speelt jazz, pop, chansons, musicals en filmmuziek, in grote en kleine zalen maar ook op festivals, zoals het North Sea Jazz en Lowlands. Het werkte mee aan duizenden radio- en tv-uitzendingen en speelden samen met artiesten als Ella Fitzgerald, Brian Eno en Gregory Porter.

Bericht achterlaten