Historisch concert Prince
20

Historisch concert Prince

Je weekend is zojuist een stuk funkier geworden: The Prince Estate organiseert in samenwerking met YouTube een driedaags gratis streamingsevenement van Prince and the Revolution: Live. 

 

Dit was een historisch concert tijdens de Purple Rain Tour, dat op 30 maart 1985 plaatsvond in de Carrier Dome in Syracuse, New York. Het gaat om concertbeelden die Prince in hetzelfde jaar op video heeft uitgebracht. Het is voor het eerst dat het optreden digitaal te zien is.

Het doel van het streamingsevenement is om geld op te halen voor het Solidarity Response Fund van gezondheidsorganisatie WHO. Het opgehaalde geld wordt onder meer gebruikt voor zorg, onderzoek naar het coronavirus en de ontwikkeling van vaccins, tests en behandelingen. Google doet ook een bijdrage: de multinational gaat donaties tot 5 miljoen dollar verdubbelen.

Een uur voor de première zit de drummer van The Revolution, Bobby Z, die tijdens het concert drumde klaar om vragen van kijkers te beantwoorden.

Het streamingevenement duurt drie dagen en begint in de nacht van donderdag 14 mei op vrijdag 15 mei om 2.00 uur Nederlandse tijd.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
07:24 Four Tops
reach out i'll be there four tops
07:21 Melody Gardot
your heart is as black as the night melody gardot
07:18 Jill Scott
golden jill scott
07:14 Shaun Escoffery
nature's call shaun escoffery
07:10 Carole King
it's too late carole king
07:05 Jose James
promise in love jose james
07:01 Angie Stone
life story angie stone
06:54 Stevie Wonder
he's misstra know-it-all stevie wonder
06:51 De La Soul
me, myself and i de la soul
06:47 George Benson
love x love (edit) george benson