Lockdowntip: Kom in het Guinness Book of Records… - Klik Hier
Historisch concert Prince
20

Historisch concert Prince

Je weekend is zojuist een stuk funkier geworden: The Prince Estate organiseert in samenwerking met YouTube een driedaags gratis streamingsevenement van Prince and the Revolution: Live. 

 

Dit was een historisch concert tijdens de Purple Rain Tour, dat op 30 maart 1985 plaatsvond in de Carrier Dome in Syracuse, New York. Het gaat om concertbeelden die Prince in hetzelfde jaar op video heeft uitgebracht. Het is voor het eerst dat het optreden digitaal te zien is.

Het doel van het streamingsevenement is om geld op te halen voor het Solidarity Response Fund van gezondheidsorganisatie WHO. Het opgehaalde geld wordt onder meer gebruikt voor zorg, onderzoek naar het coronavirus en de ontwikkeling van vaccins, tests en behandelingen. Google doet ook een bijdrage: de multinational gaat donaties tot 5 miljoen dollar verdubbelen.

Een uur voor de première zit de drummer van The Revolution, Bobby Z, die tijdens het concert drumde klaar om vragen van kijkers te beantwoorden.

Het streamingevenement duurt drie dagen en begint in de nacht van donderdag 14 mei op vrijdag 15 mei om 2.00 uur Nederlandse tijd.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
18:36 Michael Jackson
i can't help it michael jackson
18:33 Jamiroquai
canned heat jamiroquai
18:22 Omar ft. Angie Stone
stylin' omar ft. angie stone
18:19 Shakatak
easier said than done shakatak
18:15 Aloe Blacc
my way aloe blacc
18:12 Edwin Starr
war edwin starr
18:09 Corinne Bailey Rae
put your records on corinne bailey rae
18:05 Lou Rawls
a natural man lou rawls
18:01 Prince
musicology prince
17:51 Freakpower
turn on, tune in , cop out freakpower