Maak kans op een boxspring! - Klik Hier
Hoe de Montessori-methode mensen met dementie kan helpen
1

Hoe de Montessori-methode mensen met dementie kan helpen

De Australische verpleegkundige Anne Kelly kwam 12 jaar geleden bij toeval in aanraking met Montessorimethoden voor mensen met dementie. Dat moment veranderde haar leven.

‘Plotseling had ik een missie’, zegt Kelly: ‘Mensen ervan bewust maken dat er een andere manier is om voor onze ouderen te zorgen. Een manier die rekening houdt met hun zelfstandigheid en waardigheid.’

Dat begint al met zoiets eenvoudigs als het gebruiken van naambordjes, waardoor bewoners met dementie elkaar in een gesprek bij naam weten te noemen.

Kijk hier het hele gesprek van BrightVibes met verpleegkundige Anne Kelly: 

Doing Donderdag met Sublime & BrightVibes

Iedere donderdag werken Sublime en BrightVibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van BrightVibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van BrightVibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
15:51 Timex Social Club
rumors timex social club
15:46 Celeste
love is back celeste
15:43 Gabrielle
rise gabrielle
15:39 Trombone Shorty
here come the girls trombone shorty
15:35 George Benson
give me the night george benson
15:27 Ben L'oncle Soul
seven nation army ben l'oncle soul
15:23 Donald Byrd
(fallin' like) dominoes donald byrd
15:20 Jacob Banks & Louis The Child
diddy bop jacob banks & louis the child
15:16 Weeks & Company
rock your world (joho, joho) weeks & company
15:12 Alain Clark
father and friend alain clark