Hoofdgerecht: frittata van uien en geitenkaas

Inspiratie nodig voor een zoutbewuste, gezonde maaltijd? Wat dacht je van deze lekkere frittata?

2 personen • 30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram zoete uien of 200 gram rode en 200 gram gewone uien
  • 1 eetlepel olie
  • mespuntje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eieren
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  • Warm de oven voor op 175° C.
  • Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  • Gebruik voor het fruiten van de uien een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal.
  • Fruit de uien in de olie 10 minuten heel zacht. Laat ze heel licht kleuren.
  • Voeg de tijm toe met wat peper en pers het teentje knoflook er boven uit.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Klop de eieren los met peper en schenk dit over de uien.
  • Verkruimel de geitenkaas en strooi de kaas er over.
  • Laat het gerecht in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.

Menusuggestie: Lekker met komkommersalade en volkorenbrood.

Voor meer informatie ga je naar de website van de Nierstichting.

Bericht achterlaten