Hoofdgerecht: pastasaus met tomaten

Inspiratie nodig voor een zoutbewuste, gezonde maaltijd? Wat dacht je van deze lekkere pastasaus?

4 personen • 15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 500 gram tomaten of 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel tijm, rozemarijn of oregano
  • 4 takjes selderi

Bereiding

  • Pel de ui en de knoflook.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in reepjes.
  • Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  • Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij in de hete olie.
  • Voeg de tomaten, het laurierblad en de tijm toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.
  • Verwijder het laurierblad.
  • Pureer de saus eventueel met een staafmixer en maak hem op smaak met peper en klein gesneden selderij.

Extra informatie: Bewaar de saus afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.

Voor meer informatie ga je naar de site van de Nierstichting.

Bericht achterlaten