Hoofdgerecht: visovenschotel met aardappelen

Inspiratie nodig voor een zoutbewuste, gezonde maaltijd? Wat dacht je van deze lekkere visovenschotel?

2 personen • 30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 dunne prei
  • 200 gram visfilet (bijv. kabeljauw)
  • 1 eetlepel kookroom
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
  • Verwarm de oven voor op 175° C.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  • Snijd de aardappelen in plakken en leg de helft in een ovenvaste schaal. Verdeel de preiringen er over.
  • Bestrooi de vis met peper en leg de vis op de prei.
  • Dek dit af met de rest van de aardappelen.
  • Meng de room met de mosterd en 100 ml water en giet dit over de aardappelen.
  • Laat het gerecht in de hete oven in ca. 25 minuten gaar en bruin worden.

Menusuggestie: Lekker met doperwtjes met salie.

Kruidenwijzer-tip: maak je visovenschotel verder op smaak met tijm, selderij, peterselie, knoflook en citroensap. Bekijk hier alle tips op de site van Nierstichting. 

Bericht achterlaten