Hoofdgerecht: Zomerse tomatensoep

Inspiratie nodig voor een zoutbewuste, gezonde maaltijd? Wat dacht je van deze zomerse tomatensoep?

2 personen • 15-30 minuten

Ingrediënten

  • 700 gram tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 300 gram diepvries tuinbonen
  • 150 gram soepgroente
  • 2 plakjes achterham
  • 8 blaadjes basilicum

 Bereiding

  • Was de tomaten en snijd ze klein.
  • Verwarm de olie en bak hierin de tomaten met wat peper.
  • Pureer de tomaten met de staafmixer of in de keukenmachine.
  • Voeg de tuinbonen toe en kook dit 5 minuten.
  • Voeg de soepgroente toe en kook de soep nog 5 minuten.
  • Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
  • Snijd de basilicum klein en strooi het er over.

Kruidenwijzer-tip: breng je tomatensoep extra op smaak met knoflook, peper en peterselie. Bekijk hier alle tips op de site van Nierstichting. 

Bericht achterlaten