Hoopgevend nieuws uit Australië: natuur bloeit nu alweer op

australie natuur herstelt

Ongelofelijk maar waar. Zelfs in de zwaarst getroffen gebieden in Australië vertoont de natuur alweer tekenen van leven.

De bosbranden in Australië hebben de nodige schade aangericht. Sinds september vorig jaar ging tien miljoen hectare land verloren. Er wordt zelfs gevreesd dat sommige levensvormen nooit meer kunnen herstellen. Maar op de BBC zien we deze week een hoopgevende video. Want zelfs in de zwaarst getroffen gebieden vertonen de bossen nu alweer een teken van leven. Na maanden van droogte regent het nu – en dat heeft ervoor gezorgd dat planten weer terug groeien, en dat dieren naar hun leefgebied terugkeren.

 

Andrew Morton van Travel Essence is op dit moment in Australië om met eigen ogen te bekijken wat de situatie daar is. Wij spraken hem na een dag lang rondrijden op Kangaroo Island. Een eiland bij de zuidkust van Australië. Ook dit gebied is getroffen door branden, maar volgens Morton zijn de eerste tekenen van leven alweer te zien. Zo zitten er bijvoorbeeld al weer groene knoppen aan eucalyptusbomen.

Andrew merkt dat er in Australië momenteel vooral veel gepraat wordt over een andere manier van bosbeheer. Door gevallen bladeren en takken op tijd op te ruimen, zal de kans dat een brand ver om zich heen kan slaan verminderen.

Beluister het hele gesprek met Andrew hier:

Bericht achterlaten