Niet iedereen is beige
19

Niet iedereen is beige

Als je in de gemiddelde lingeriewinkel vraagt naar huidkleurig ondergoed, is de kans groot dat je wordt doorverwezen naar een rekje met beige artikelen. Terwijl de meeste mensen helemaal niet beige zijn.

Een gat in de markt, vindt de 18-jarige Anouk Tanke. Lichaamskleuren zijn er van donker tot licht – en volgens de eerstejaars student bedrijfskunde zitten daar wel zestien verschillende tinten tussen.

Haar net gestarte bedrijf Sassive gaat dan ook ondergoed maken in zestien tinten huidkleur. Met haar idee won Anouk deze week de Saxion Ondernemers Award 2019 in de categorie net gestarte ondernemingen. Het prijzengeld van 7500 euro wordt gebruikt om de eerste collectie strings te produceren, vertelt Anouk aan het AD.

Vorig jaar kwam een Brits modemerk al met lingerielijn die past bij diverse lichaamskleuren.

Ook bij andere producten dan lingerie wordt tegenwoordig vaker stilgestaan bij verschillende huidkleuren. Een paar maanden geleden kreeg een Tweet over een huidkleurige pleister meer dan een half miljoen likes. De 45-jarige Dominique Apollon deelde een foto van zijn hand met daarop een pleister. Die matchte precies met zijn donkere huidkleur – en dat was voor hem voor het eerst.

Dominique kreeg enorm veel reacties op zijn bericht. Van mensen die het als kind ook moeilijk hadden met pleisters in de verkeerde ‘huidkleur’ tot een leraar die spontaan een pleisterpakket in verschillende tinten kocht voor de kinderen in haar klas.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
22:01 Johnny Guitar Watson
real mother for ya (album version) johnny guitar watson
21:53 John Mayer & Leon Bridges
inside friend john mayer & leon bridges
21:49 Jamiroquai
alright jamiroquai
21:45 Loose Ends
hangin' on a string loose ends
21:42 Ray Charles
georgia on my mind ray charles
21:37 Jordan Rakei
wind parade jordan rakei
21:34 Chic
i want your love chic
21:25 Adele
cry your heart out adele
21:22 Jackie Wilson
higher and higher jackie wilson
21:18 Musiq Soulchild
just friends (sunny) musiq soulchild