Niet iedereen is beige
18

Niet iedereen is beige

Als je in de gemiddelde lingeriewinkel vraagt naar huidkleurig ondergoed, is de kans groot dat je wordt doorverwezen naar een rekje met beige artikelen. Terwijl de meeste mensen helemaal niet beige zijn.

Een gat in de markt, vindt de 18-jarige Anouk Tanke. Lichaamskleuren zijn er van donker tot licht – en volgens de eerstejaars student bedrijfskunde zitten daar wel zestien verschillende tinten tussen.

Haar net gestarte bedrijf Sassive gaat dan ook ondergoed maken in zestien tinten huidkleur. Met haar idee won Anouk deze week de Saxion Ondernemers Award 2019 in de categorie net gestarte ondernemingen. Het prijzengeld van 7500 euro wordt gebruikt om de eerste collectie strings te produceren, vertelt Anouk aan het AD.

Vorig jaar kwam een Brits modemerk al met lingerielijn die past bij diverse lichaamskleuren.

Ook bij andere producten dan lingerie wordt tegenwoordig vaker stilgestaan bij verschillende huidkleuren. Een paar maanden geleden kreeg een Tweet over een huidkleurige pleister meer dan een half miljoen likes. De 45-jarige Dominique Apollon deelde een foto van zijn hand met daarop een pleister. Die matchte precies met zijn donkere huidkleur – en dat was voor hem voor het eerst.

Dominique kreeg enorm veel reacties op zijn bericht. Van mensen die het als kind ook moeilijk hadden met pleisters in de verkeerde ‘huidkleur’ tot een leraar die spontaan een pleisterpakket in verschillende tinten kocht voor de kinderen in haar klas.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
04:56 Kelly Rowland
stole kelly rowland
04:53 Sade
when am i going to make a living sade
04:50 The Teskey Brothers
so caught up the teskey brothers
04:46 Chet Baker
that old feeling chet baker
04:43 Alicia Keys
empire state of mind, pt. 2 alicia keys
04:39 Billie Holiday
you've changed (studio rio version) billie holiday
04:33 Simply Red
jericho simply red
04:29 Robin Mckelle
fairytale ending robin mckelle
04:25 Joe Jackson
steppin' out joe jackson
04:22 Gotts Street Park ft. Rosie Lowe
everything gotts street park ft. rosie lowe