Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Niet iedereen is beige
19

Niet iedereen is beige

Als je in de gemiddelde lingeriewinkel vraagt naar huidkleurig ondergoed, is de kans groot dat je wordt doorverwezen naar een rekje met beige artikelen. Terwijl de meeste mensen helemaal niet beige zijn.

Een gat in de markt, vindt de 18-jarige Anouk Tanke. Lichaamskleuren zijn er van donker tot licht – en volgens de eerstejaars student bedrijfskunde zitten daar wel zestien verschillende tinten tussen.

Haar net gestarte bedrijf Sassive gaat dan ook ondergoed maken in zestien tinten huidkleur. Met haar idee won Anouk deze week de Saxion Ondernemers Award 2019 in de categorie net gestarte ondernemingen. Het prijzengeld van 7500 euro wordt gebruikt om de eerste collectie strings te produceren, vertelt Anouk aan het AD.

Vorig jaar kwam een Brits modemerk al met lingerielijn die past bij diverse lichaamskleuren.

Ook bij andere producten dan lingerie wordt tegenwoordig vaker stilgestaan bij verschillende huidkleuren. Een paar maanden geleden kreeg een Tweet over een huidkleurige pleister meer dan een half miljoen likes. De 45-jarige Dominique Apollon deelde een foto van zijn hand met daarop een pleister. Die matchte precies met zijn donkere huidkleur – en dat was voor hem voor het eerst.

Dominique kreeg enorm veel reacties op zijn bericht. Van mensen die het als kind ook moeilijk hadden met pleisters in de verkeerde ‘huidkleur’ tot een leraar die spontaan een pleisterpakket in verschillende tinten kocht voor de kinderen in haar klas.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
15:23 Sugarhill Gang
rapper's delight sugarhill gang
15:19 Alicia Keys
fallin' alicia keys
15:16 Jocelyn Brown
somebody else's guy jocelyn brown
15:11 Luther Vandross
she's a superlady luther vandross
15:06 John Legend
ordinary people john legend
15:03 Sam & Dave
soul man sam & dave
14:53 Patrice Rushen
forget me nots patrice rushen
14:50 O'Jays
love train o'jays
14:44 Kool & The Gang
get down on it kool & the gang
14:38 Mark Ronson and Amy Winehouse
valerie mark ronson and amy winehouse