Ibrahim Maalouf, de perfecte mix
19

Ibrahim Maalouf, de perfecte mix

Jazztrompetist en componist Ibrahim Maalouf heeft een nieuwe single uitgebracht: ‘Una Rosa Blanca’. De single is de Sublime New van deze week!

 

De single is de tweede van zijn nieuwe album op 27 september uitkomt. Het is zijn elfde studioalbum uit: ‘S3NS’. De muzikant is in staat om moeiteloos jazz, Arabische muziek en klassiek te combineren. Het album kenmerkt zich door een aantal sterke gastmuzikanten die meespelen: Cubaanse pianisten Harold Lopez Nussa, Alfredo Rodriguez en Roberto Fonsec, saxofonist Irving Acao en violist Ylilian Canizares. Met de muziek voert hij de luisteraar van Puerto Rico naar Havana, van Parijs naar New York.

Zelf zegt hij over zijn muziek:  “Ik hoop dat iedereen die naar Una Rosa Blanca zal luisteren en de toespraak van Barack Obama op 22 maart 2016 in Havana hoort, leert begrijpen dat niks onmogelijk is.” Hij refereert daarbij naar Obama, die een tekst van José Marti in de betreffende speech verwerkte. Marti staat bekend als één van de leiders van de Cubaanse onafhankelijkheidsbeweging in de jaren ’50.

Maalouf komt in november naar Paradiso in Amsterdam en TivoliVredenburg in Utrecht. Beide concerten zijn inmiddels uitverkocht.

Beluister de single hier:

 

 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
06:44 Jonathan Jeremiah
good day jonathan jeremiah
06:38 Blue Boy
remember me blue boy
06:35 Ben L'oncle Soul
come prima ben l'oncle soul
06:31 Kid Creole & The Coconuts
stool pigeon kid creole & the coconuts
06:25 Jack Johnson
upside down jack johnson
06:21 Ruben Hein
say bye ruben hein
06:18 Curtis Mayfield
move on up curtis mayfield
06:15 Ntjam Rosie
courage (tu verras) ntjam rosie
06:12 Jamie Lidell
another day jamie lidell
06:08 Gare Du Nord
marvin & miles gare du nord