Ibrahim Maalouf komt weer naar Nederland

Trompettist Ibrahim Maalouf komt op 29 oktober 2020 optreden in de AFAS Live. Het optreden zal deel zijn van zijn ‘S3NS’-toernee.

Van Tivoli naar AFAS Live

Sinds het ‘S3NS’-album afgelopen september is uitgekomen, kun je met zekerheid zeggen dat het optreden veelbelovend wordt. Afgelopen maand stond Maalouf al in Tivoli, maar voor wie dat gemist heeft, is er nu dus een herkansing.

Klassiek geschoold, maar voorliefde voor jazz

De Frans-Libanese trompettist heeft zich in tien jaar tijd op weten te werken naar de top van de Franse muziekscène. Als tiener volgde Maalouf een klassieke opleiding, maar ontwikkelde zich daarna tot jazztrompettist.

Arabische en Zuid-Amerikaanse roots

Hij laat zijn Arabische roots deel uitmaken van zijn muziek. Daarnaast mengt hij deze invloeden ook met Afro-Caribische en Latijns-Amerikaanse muziek. Hierdoor wordt hij gezien als een van de meest vooruitstrevende en vernieuwende jazztrompettisten van het moment. 

Lees ook: Ibrahim Maalouf: de perfecte mix van jazz, Arabische muziek en klassiek

Jonge, Cubaanse pianisten

Op het album werkt hij onder andere met drie jonge, Cubaanse pianisten: Harold Lopez Nussa, Alfredo Rodriguez en Roberto Fonseca, en met saxofonist Irving Acao en violiste en zangeres Yilian Cañizares. Tijdens het concert in AFAS Live wordt hij bij gestaan door een ritmische, vijftienkoppige band. 

De kaartverkoop voor zijn nieuwe concert begint op donderdag 12 december om 10.00 uur. Koop hier kaarten voor het concert.

Luister naar zijn nieuwste single, ‘Happy Face’:

Bericht achterlaten