Een genderneutrale outfit voor school
18

Een genderneutrale outfit voor school

Schooluniformen zien we vaak op scholen in het buitenland. De gedachte erachter is dat het de gelijkheid van leerlingen bevordert, zeker als niet alle leerlingen evenveel geld aan kleding kunnen besteden. Maar de strikte verdeling in jongens- en meisjeskleding draagt ook bij aan stereotypering van genders.

Daarom besloot Claudia Sheinbaum, de burgemeester van Mexico-Stad, dat jongens nu ook in een rok naar school mogen, en meisjes in een broek. Het World Economic Forum besteedt vandaag aandacht aan deze bijzondere beslissing die per direct is ingegaan.

De burgemeester vindt de oude, traditionele dresscode iets voor in de geschiedenisboeken. Zij beloofde bij haar verkiezing al dat ze iets zou doen om de rechten van vrouwen en de LHBTI-gemeenschap te verbeteren. De vrijheid om het schooluniform van je keuze te dragen, is daar een stap in.

Op weinig andere plekken in de wereld is men zo vooruitstrevend als in de Mexicaanse hoofdstad. Alleen op bepaalde scholen in Engeland en Wales hebben jongetjes de mogelijkheid om een rok te dragen. En daar mogen meisjes de broek aantrekken.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
20:35 SAULT
bitter streets sault
20:30 Donny Hathaway
little ghetto boy donny hathaway
20:24 Jamie Cullum
wind cries mary jamie cullum
20:21 UB40
tell me is it true ub40
20:15 Ben E. King
music trance ben e. king
20:12 Alicia Keys
a woman's worth (live) alicia keys
20:07 Shirley Horn
mack the knife shirley horn
20:03 John Mayer
helpless john mayer
19:53 Harold Melvin and the Blue Notes
satisfaction guaranteed harold melvin and the blue notes
19:50 Eartha Kitt
c'est si bon eartha kitt