Ingrijpende documentaire Mary J. Blige in de maak
20

Ingrijpende documentaire Mary J. Blige in de maak

Vandaag werd bekend dat Amazon een documentaire produceert over Mary J. Blige. Zanger Sean ‘Diddy’ Combs is één van de uitvoerend producenten.

 

Mee op reis met Bliges ‘My Life’

De documentaire volgt Blige tijdens de intensieve voorbereidingen voor een wereldtoernee van haar tweede studioalbum ‘My Life’, dat in 1994 uitkwam. Ze viert hiermee het 25-jarig bestaan van het album. De beelden zullen een exclusieve kijk geven in het leven van Mary, die in het verleden worstelde met armoede, een drugs- en alcoholverslaving, misbruik en liefdesverdriet.

Queen of Hip-Hop Soul

Veertien van de tracks op het album schreef Blige zelf mee. Daarmee was het haar meest persoonlijke album tot nog toe. Sean Combs produceerde de plaat, dus het is niet gek dat hij ook in de aankomende toer en documentaire een grote rol zal spelen.

Het album wordt over het algemeen beschouwd als de plaat waarmee ze doorbrak bij het grote publiek en viel dan ook veelvuldig in de prijzen. Het werd genomineerd voor een Grammy-award en won een Billboard Award. Niet gek dus, dat Blige na het uitbrengen van dit album ook wel de ‘Queen of Hip-Hop Soul’ werd genoemd.

Niet opgeven, blijven vechten

Toen Blige het nummer opnam, leed ze aan een klinische depressie en was ze verslaafd aan alcohol en drugs. Daarnaast werd ze mishandeld door haar vriend, K-Ci Hailey, een Amerikaanse rapper. Zelf zegt ze over die periode op haar Facebookpagina:

‘Ik wist niet hoe het album ontvangen zou worden of hoe succesvol het zou worden. Ik had zoveel pijn en ik moest al deze dingen zeggen om mijn hart te luchten. Doordat ik dit album aan de wereld liet horen, kwam het ook binnen bij mensen die net zoveel pijn hadden als ik. Ik kreeg de bevestiging dat ik niet alleen was en dat we voor onze levens moesten vechten. Dat gevecht voeren we nog steeds, en het is niet altijd makkelijk, maar als we doorvechten, wordt het leven beter.’

Ze bedankt haar fans voor de reis en ze ziet deze mijlpaal als de verjaardag van haar tweede kind, ‘the most dysfunctional one… who I love so much!’.

Top 40-hits en Curtis Mayfield-samples

Hoewel het op persoonlijk vlak dus niet goed met haar ging, deden haar nummers het wél goed. Zo belandde ‘Be Happy’ in de top 40, en waren ook een cover van ‘I’m Going Down’ en ‘You Bring Me Joy’ hits. Op de plaat wordt veel gebruik gemaakt van samples. Fragmenten van veel grote muzikanten passeren de revue, zoals bijvoorbeeld Curtis Mayfield, Al Green, Teddy Pendergrass, Marvin Gaye en Barry White.

Blige is onlangs gecast in ‘Respect’, een film over het leven van Aretha Franklin, samen met onder andere Jennifer Hudson. Komende vrijdag komt er een boxset van haar jarennegentighits uit, genaamd ‘HERstory Vol. 1’.

Luister hier naar het iconische album ‘My Life’:

 

 

 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
18:24 Michelle David & The Gospel Sessions
love michelle david & the gospel sessions
18:20 Michael Mcdonald
sweet freedom michael mcdonald
18:14 Marvin Gaye
got to give it up (pt. 1) marvin gaye
18:10 Electro Deluxe & NYR
fine electro deluxe & nyr
18:06 Jill Scott
golden jill scott
17:54 Jeff Lorber
you got something jeff lorber
17:49 Masego
lady lady masego
17:44 Otis Clay
the only way is up otis clay
17:41 Leela James
put it on me leela james
17:36 Al Jarreau
i'm beginning to see the light al jarreau