Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
In 7 stappen naar een duurzame kledingkast
19

In 7 stappen naar een duurzame kledingkast

ELLE’s Creative Director Esther Coppoolse laat thuis, vanuit haar eigen kledingkamer, zien hoe je in zeven stappen een milieuvriendelijke en georganiseerde garderobe krijgt. Stap 1: rethink your closet.

Droom je van een kledingkast die duurzaam is, én overzichtelijk – zo eentje waar alleen kleding in hangt waar je (bijna) altijd zin in hebt, en waarover je je ook goed kunt voelen? Wij ook; maar het kan een overweldigend proces zijn, waarin je niet goed weet waar te beginnen. Enter: het R-model van Elle dat jou in zeven stappen naar zo’n kast gaat gidsen.

Een duurzame kledingkast in zeven weken met het R-model

Het zogenoemde R-model is oorspronkelijk ontworpen voor de circulaire economie, om materialen zo hoogwaardig mogelijk te hergebruiken en zo min mogelijk afval te veroorzaken. Het bestaat uit zeven ‘R’-en: rethink, reduce, respect, repair, reuse, restyle en recycle. Die stappen kun je natuurlijk ook op je eigen kledingkast toepassen, en dat is precies wat je samen met ELLE in zeven stappen kunt gaan doen.

Stap 1: rethink your closet

In deze week laat je alles in je kast door je handen gaan. Wat kan weg, en op de reduce-stapel? Wat moet gerepareerd, en op de repair-stapel? Wat draag je nooit, maar is nog steeds mooi – en krijgt dus een plekje op de restyle-stapel? Esther Coppoolse: ‘De rethink-week is eigenlijk het begin van alles, waarin je gaat categoriseren. Of, zoals ik het graag noem: determineren.’

 

Bekijk op de website van Elle de hele Rethink-video, en alle volgende zes stappen van het R-model.

Voor iedere ‘R’ neemt Elle een week de tijd, die wordt afgetrapt met een heldere tutorial van Creative Director Esther Coppoolse. In de rest van de week volgen verdere tips, artikelen, inspiratiebeelden en steuntjes-in-de-rug van onze editors, én ze kiezen elke week een ambassadeur van de week, die op haar eigen Instagramaccount inspiratie en tricks deelt. Heb je nu tijd, maar straks niet meer, en wil je in één keer door? Alle video’s van Esther staan vast in zijn volledigheid online.

Masterclass Rethink Your Closet – 24 september 2020

Maar daarmee zijn we er nog niet; voor de ultieme leerervaring gaan we terug de schoolbanken in, bij de ELLE Masterclass-webinar Rethink Your Closet wel te verstaan. Die je zowel fysiek als digitaal kunt bijwonen. Pak je agenda er maar bij, dit is er zo een waar je bij hoort te zijn als je van mode en de aarde houdt.

Donderdag 24 september organiseert ELLE haar masterclass-webinar in The Lobby van The Student Hotel in Amsterdam. Eentje die gaat over een onderwerp dat anno 2020 urgent en onvermijdelijk is: sustainability. Lees hier hoe je je kunt aanmelden en wie de sprekers zijn.

Het is Fashion Week bij SUBLIME, waarin we samen met ElleEsquire en The Dutch Sustainable Fashion Week een week lang praten over mode waar jij én de maker blij van worden. Houd onze website, Nieuws van de Vooruitgang, SUBLIME app en socials in de gaten voor meer fashion updates.

Krijg je geen genoeg van de Fashion Week? Abonneer je hier met korting op 3x ELLE voor maar €9,99.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
05:49 Eliza Doolittle
pack up eliza doolittle
05:45 Durand Jones & The Indications
circles durand jones & the indications
05:42 Robert Palmer
every kinda people robert palmer
05:40 Paul Carrack
groovin' paul carrack
05:36 Fun Lovin' Criminals
loco fun lovin' criminals
05:32 Van Morrison
only a song van morrison
05:29 Al Green
l.o.v.e (love) al green
05:24 Janet Jackson
escapade janet jackson
05:21 Etta James
stormy weather etta james
05:17 De La Soul
ring ring ring (ha ha hey) de la soul