Jessie leeft zonder afval
19

Jessie leeft zonder afval

Jessie leeft al sinds 2014 zonder afval. Onmogelijk zou je denken, maar stapje voor stapje kreeg zij het toch voor elkaar. En dat bleek haar meer te brengen dan ze had verwacht.

Probeer maar eens een dag zonder afval te leven, en dan zie je hoezeer verpakkingen geïntegreerd zijn in ons dagelijkse leven. Een zakje chips, frambozen in een plastic bakje, shampoo in een fles. Jessie spreekt daarom terecht over een zero waste lifestyle, want je gaat je daadwerkelijk anders voeden, kleden en verzorgen.

In deze video vertelt ze hoe ze dit doet:

Wil je ook minder afval in je dagelijkse leven produceren? Check dan de blog Het Zero Waste Project die Jessie samen met haar zus Nicky runt. Het staat bomvol zero waste tips, tricks en essentials voor in de keuken, badkamer, kledingkast en onderweg.

Doing Donderdag

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
09:12 Rebecca Ferguson
nothing's real but love rebecca ferguson
09:09 Dilouya & N'Dea Davenport
right time dilouya & n'dea davenport
09:05 Third World
now that we found love third world
08:51 George Benson
lady love me (one more time) george benson
08:48 Lyn Collins
rock me again & again & again lyn collins
08:44 Jones
giving it up jones
08:41 Sly & The Family Stone
dance to the music sly & the family stone
08:36 Club Des Belugas
it's only music club des belugas
08:32 Prince
money don't matter 2 night (album version) prince
08:17 Bootsy Collins
the power of the one bootsy collins