Jessie leeft zonder afval
19

Jessie leeft zonder afval

Jessie leeft al sinds 2014 zonder afval. Onmogelijk zou je denken, maar stapje voor stapje kreeg zij het toch voor elkaar. En dat bleek haar meer te brengen dan ze had verwacht.

Probeer maar eens een dag zonder afval te leven, en dan zie je hoezeer verpakkingen geïntegreerd zijn in ons dagelijkse leven. Een zakje chips, frambozen in een plastic bakje, shampoo in een fles. Jessie spreekt daarom terecht over een zero waste lifestyle, want je gaat je daadwerkelijk anders voeden, kleden en verzorgen.

In deze video vertelt ze hoe ze dit doet:

Wil je ook minder afval in je dagelijkse leven produceren? Check dan de blog Het Zero Waste Project die Jessie samen met haar zus Nicky runt. Het staat bomvol zero waste tips, tricks en essentials voor in de keuken, badkamer, kledingkast en onderweg.

Doing Donderdag

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
13:18 Erykah Badu
tyrone (live) erykah badu
13:15 Allen Stone + Jamie Lidell
taste of you allen stone + jamie lidell
13:11 Diana Ross
upside down diana ross
13:07 Michael Kiwanuka
tell me a tale michael kiwanuka
13:04 Detroit Spinners
i'll be around detroit spinners
12:54 Prince
strollin' prince
12:50 Nona
it's alright nona
12:47 Nina Simone
to love somebody nina simone
12:42 Lighthouse family
high (itaal shur's beautiful urban mix) edit lighthouse family
12:36 Eumir Deodato & Al Jarreau
double face eumir deodato & al jarreau