“Joris is niet alleen patiënt”
19

“Joris is niet alleen patiënt”

Joris (8) heeft de zeldzame stofwisselingsziekte PKAN. Zijn ouders en opa en oma vertellen hoe ze hier mee omgaan en wat ze van Joris leren.

 

Op Doing Donderdag geven we samen met Bright Vibes bijzondere doeners en denkers een podium. En soms hoeft dat bijzondere ‘doen’ helemaal niet bewust te zijn. Volgens Lex Peters, de opa van Joris, heeft Joris totaal geen onechtheid. “Hij is zo eerlijk, zo ras echt Joris, en dat is hij overal en altijd.”

Stichting kans voor PKAN Kinderen

Stichting Kans voor PKAN Kinderen brengt de diverse (inter-)nationale onderzoeksgroepen die onderzoek verrichten naar PKAN in kaart en informeert PKANouders desgewenst hierover. Tevens werft de stichting fondsen om de ontwikkeling van kennis over het leven met PKAN te stimuleren om op die wijze op zo kort mogelijke termijn een behandelwijze beschikbaar te krijgen voor de kinderen die aan PKAN lijden. Want doordat PKAN zo snel en verwoestend om zich heen slaat in het lichaam van een PKAN patient geldt: tijd is onze vijand, nu elke seconde telt. Je kunt helpen, door hier te doneren.

Doing Donderdag met Sublime & Bright Vibes

Iedere donderdag werken Sublime en Bright Vibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van Bright Vibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van Bright Vibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
16:53 Jose James
i need your love jose james
16:50 Prince
raspberry beret prince
16:44 Boyz II Men
end of the road boyz ii men
16:39 Isley Brothers
the highways of my life isley brothers
16:36 Koop ft. Yukimi Nagano
i see a different you koop ft. yukimi nagano
16:30 Mark Ronson and Amy Winehouse
valerie mark ronson and amy winehouse
16:22 Curtis Harding
i won't let you down curtis harding
16:18 Tony Bennett & Lady Gaga
i get a kick out of you tony bennett & lady gaga
16:15 Chi-Lites
are you my woman chi-lites
16:12 Melody Gardot
all that i need is love melody gardot