Jorja Smith komt naar North Sea Jazz

Zondag 14 juli maakt Jorja Smith haar debuut op North Sea Jazz. Ze sluit de avond af in de Maas-zaal, in plaats van Chance The Rapper, die helaas heeft afgezegd.

Haar stem wordt wel vergeleken met zangeressen als Rihanna, AlunaGeorge en Adele, hoewel de Britse singer-songwriter Jorja Smith zelf eerder Lauryn Hill, Alicia Keys en Amy Winehouse noemt als haar invloeden. Maar ze laat alle vergelijkingen snel verstommen nu ze in rap tempo naam voor zichzelf maakt. Smith groeide op met reggae, punk, hiphop en R&B en werd door haar vader, een muzikant, gestimuleerd om muziek te gaan maken. Ze begon op haar achtste piano te spelen, niet lang daarna schreef ze eigen liedjes en later sleepte ze op basis van haar muziek een beurs binnen.

Haar debuutsingle uit 2016, Blue Lights, kreeg meteen veel aandacht en internationaal werd ze snel bekend door bijdragen aan Drakes playlist More Life en de door Kendrick Lamar samengestelde Black Panther-soundtrack, plus voorprogramma’s bij Drake en Bruno Mars. Ze bracht vorig jaar haar debuutalbum Lost & Found uit, dat haar meteen drie Brit Awards-nominaties en een Grammy-nominatie opleverde.

2 reacties op “Jorja Smith komt naar North Sea Jazz

 1. Carlijn

  Hoi! Wat leuk om te horen, daar worden we blij van.
  Fijne dag en veel luisterplezier!
  Groet, Carlijn – Sublime.

 2. Viveca Chatlein

  Zo blij jullie op mijn mobiel en fb ontdekt te hebben just now! Jullie zijn Sublime! Dank jullie wel voor awesome and Soulful healing music!🎼🎶

  Groetjes vanuit Zwijndrecht

Bericht achterlaten