José James verschijnt op single van Erik Truffaz

Sublime New van deze week is trompettist Erik Truffaz, die net een nieuwe single met  José James heeft uitgebracht. Luister naar ‘Reflections’.

Erik Truffaz is een vooruitstrevende Franse trompettist. Hij combineert jazz met hip-hop en elektronische muziek. Naar aanleiding van zijn album Lune Rouge, komt Erik Truffaz naar Rotterdam (LantarenVenster) en Amsterdam (Bimhuis). The Guardian schrijft over zijn nieuwe album: ‘Rhythmic hipness, harmonic insight and seductively vocalised tone.’

De muziek van Erik Truffaz heeft altijd iets futuristisch, omdat hij zijn beheerste trompetspel combineert met eigentijdse beats en klankkleuren. Hierbij toont hij zich verwant aan de vernieuwende trompettisten Miles Davis en Nils-Petter Molvaer. Truffaz omarmde elektronica, drum-’n- bass, dub, hiphop en Indiase muziek op de vele albums die hij maakte voor het fameuze label Blue Note.

Najaar 2019 verschijnt Lune Rouge, het nieuwe album van het Erik Truffaz Quartet, waarop een belangrijke rol is weggelegd voor nieuwe drummer Arthur Hnatek. ‘We wilden nieuwe dingen voor dit album’, zegt Truffaz. ‘We hebben het stokje doorgegeven aan Arthur en hem gevraagd om nieuw materiaal te componeren dat we verder kunnen uitbouwen, uit elkaar kunnen halen en weer opnieuw kunnen opbouwen.’ Erik Truffaz werkte eerder op deze manier samen met bekende musici als Pierre Henry, Bugge Wesseltoft en Talvin Singh, maar ook met striptekenaar Enki Bilal, lezen we op de site van het Bimhuis.

Beluister hieronder de nieuwe single, waarop zanger José James te horen is:

Koop hier kaarten voor zijn concerten in 2020 in het Bimhuis of LantarenVenster

Copyright van de gebruikte foto van Truffaz is van Yuji Watanabe.

Bericht achterlaten