Win te gekke Pioneer Prijzen bij Funky Friday - Klik Hier
winactie pioneer dashcam
Budget beschikbaar voor bij- of omscholing
18

Budget beschikbaar voor bij- of omscholing

Het kabinet stelt naar verwachting volgend jaar een ‘ontwikkelbudget’ beschikbaar voor mensen die zich willen laten bij- of omscholen. Het gaat dan om zo’n 1000 tot 2000 euro per persoon. De subsidie komt in de plaats van het huidige systeem waarbij je studiekosten kunt aftrekken van de inkomstenbelasting.

Het aanvragen van het budget kan via een online loket, dat waarschijnlijk door het UWV gelanceerd wordt. Doordat studiekosten niet meer fiscaal aftrekbaar zijn, komt er straks ruim 200 miljoen euro aan belastinginkomsten binnen. Het kabinet wil dat dat geld terechtkomt bij de mensen die het ontwikkelbudget het hardste nodig hebben. Het Stap-Budget, wat staat voor Stimulans Arbeidsmarktpositie, moet ervoor zorgen dat flexwerkers, werklozen en mensen met een ‘krimpberoep’ zich beter kunnen voorbereiden op de toekomst.

Het AD schrijft vandaag over de 53-jarige Ans Odekerken. Zij werkt in de Thuiszorg en ziet de voordelen in van het ontwikkelbudget. Odekerken maakte eerst alleen de huizen van cliënten schoon, maar sinds vorig jaar helpt ze ook met de administratie en sociale contacten van mensen met dementie of psychische problemen.

Dat kan zij doen dankzij een opleiding die ze van haar werkgever mocht volgen. Dat Odekerken nu nog meer voor mensen kan betekenen, maakt voor haar een behoorlijk verschil. Bovendien vindt ze het leuk om nieuwe dingen te blijven leren – ze heeft zelfs al plannen voor haar volgende opleiding.

Meer informatie via AD.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
11:53 Marcus Miller
brazilian rhyme marcus miller
11:49 Black Pumas
colors black pumas
11:45 Delfonics
didn't i (blow your mind this time) delfonics
11:41 Mary J. Blige
family affair mary j. blige
11:37 Lizz Wright
open your eyes, you can fly lizz wright
11:33 O'Jays
used to be my girl o'jays
11:23 H.E.R.
hold on h.e.r.
11:20 Seal
fly like an eagle seal
11:16 Leon Ware
why i come to california leon ware
11:11 John Mayer
your body is a wonderland john mayer