Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Budget beschikbaar voor bij- of omscholing
18

Budget beschikbaar voor bij- of omscholing

Het kabinet stelt naar verwachting volgend jaar een ‘ontwikkelbudget’ beschikbaar voor mensen die zich willen laten bij- of omscholen. Het gaat dan om zo’n 1000 tot 2000 euro per persoon. De subsidie komt in de plaats van het huidige systeem waarbij je studiekosten kunt aftrekken van de inkomstenbelasting.

Het aanvragen van het budget kan via een online loket, dat waarschijnlijk door het UWV gelanceerd wordt. Doordat studiekosten niet meer fiscaal aftrekbaar zijn, komt er straks ruim 200 miljoen euro aan belastinginkomsten binnen. Het kabinet wil dat dat geld terechtkomt bij de mensen die het ontwikkelbudget het hardste nodig hebben. Het Stap-Budget, wat staat voor Stimulans Arbeidsmarktpositie, moet ervoor zorgen dat flexwerkers, werklozen en mensen met een ‘krimpberoep’ zich beter kunnen voorbereiden op de toekomst.

Het AD schrijft vandaag over de 53-jarige Ans Odekerken. Zij werkt in de Thuiszorg en ziet de voordelen in van het ontwikkelbudget. Odekerken maakte eerst alleen de huizen van cliënten schoon, maar sinds vorig jaar helpt ze ook met de administratie en sociale contacten van mensen met dementie of psychische problemen.

Dat kan zij doen dankzij een opleiding die ze van haar werkgever mocht volgen. Dat Odekerken nu nog meer voor mensen kan betekenen, maakt voor haar een behoorlijk verschil. Bovendien vindt ze het leuk om nieuwe dingen te blijven leren – ze heeft zelfs al plannen voor haar volgende opleiding.

Meer informatie via AD.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
13:02 Aretha Franklin & George Michael
i knew you were waiting (for me) aretha franklin & george michael
12:54 Jamison Ross
a mellow good time jamison ross
12:49 Grace Jones
i've seen that face before grace jones
12:45 Celeste
tonight tonight celeste
12:42 Frank Sinatra
lady is a tramp frank sinatra
12:37 Amy Winehouse
help yourself amy winehouse
12:34 Tom Browne
funkin' for jamaica tom browne
12:25 Al Green
i can't stop al green
12:21 Erykah Badu
certainly erykah badu
12:18 Jr. Walker & the All Stars
shotgun jr. walker & the all stars