Win legendarische one-of-a-kind LP's bij de Sublime Experience - Klik Hier
Budget beschikbaar voor bij- of omscholing
18

Budget beschikbaar voor bij- of omscholing

Het kabinet stelt naar verwachting volgend jaar een ‘ontwikkelbudget’ beschikbaar voor mensen die zich willen laten bij- of omscholen. Het gaat dan om zo’n 1000 tot 2000 euro per persoon. De subsidie komt in de plaats van het huidige systeem waarbij je studiekosten kunt aftrekken van de inkomstenbelasting.

Het aanvragen van het budget kan via een online loket, dat waarschijnlijk door het UWV gelanceerd wordt. Doordat studiekosten niet meer fiscaal aftrekbaar zijn, komt er straks ruim 200 miljoen euro aan belastinginkomsten binnen. Het kabinet wil dat dat geld terechtkomt bij de mensen die het ontwikkelbudget het hardste nodig hebben. Het Stap-Budget, wat staat voor Stimulans Arbeidsmarktpositie, moet ervoor zorgen dat flexwerkers, werklozen en mensen met een ‘krimpberoep’ zich beter kunnen voorbereiden op de toekomst.

Het AD schrijft vandaag over de 53-jarige Ans Odekerken. Zij werkt in de Thuiszorg en ziet de voordelen in van het ontwikkelbudget. Odekerken maakte eerst alleen de huizen van cliënten schoon, maar sinds vorig jaar helpt ze ook met de administratie en sociale contacten van mensen met dementie of psychische problemen.

Dat kan zij doen dankzij een opleiding die ze van haar werkgever mocht volgen. Dat Odekerken nu nog meer voor mensen kan betekenen, maakt voor haar een behoorlijk verschil. Bovendien vindt ze het leuk om nieuwe dingen te blijven leren – ze heeft zelfs al plannen voor haar volgende opleiding.

Meer informatie via AD.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
23:42 Gregory Porter
concorde gregory porter
23:38 Chic
good times chic
23:33 Gotan Project
last tango in paris gotan project
23:29 Commodores
brick house commodores
23:24 Lisa Stansfield
never, never gonna give you up lisa stansfield
23:21 Stan Getz ft. Joao Gilberto
the girl from ipanema (45 rpm issue) stan getz ft. joao gilberto
23:17 Fun Lovin' Criminals
loco fun lovin' criminals
23:14 Jon Batiste
i need you jon batiste
23:11 Alicia Keys
if i ain't got you alicia keys
23:08 Dulfer + Directie
waterside walk dulfer + directie