Kernenergie: ben je voor of tegen?

Om de klimaatdoelen van Parijs te halen, moeten er zo snel mogelijk nieuwe kerncentrales gebouwd worden in Nederland. Dat zei VVD-fractievoorzitter Dijkhoff gisteravond in Nieuwsuur.

Coalitiepartners D66 en ChristenUnie zijn alvast tegen. Rob Jetten zegt bijvoorbeeld: “Ik zal naar alle voorstellen serieus kijken, want dogma’s gaan het klimaat niet verder helpen. Maar ik ben er echt van overtuigd dat er veel slimmere keuzes mogelijk zijn dan kernenergie.”

Duurzame energie is volgens Jetten de toekomst, zodat er energie kan worden gewonnen “zonder kernafval achter te laten voor toekomstige generaties.” Het CDA ziet duurzame energie vooral als een oplossing voor de langere termijn, na 2030.

Wij zijn benieuwd wat jij van kernenergie vindt: ben je voor of tegen?

2 reacties op “Kernenergie: ben je voor of tegen?

  1. John Regelaer

    in het verleden is kernafval gedumpt in oceanen en oude mijnen. weet zeker dat er vaten zijn die lekken. gevolg: Onzichtbare milieuramp, die angstvallig stil wordt gehouden om de mensen een valse veiligheid te geven. Vaten die duizenden jaren blijven doorstralen. Dus afval zeer milieu onvriendelijk. Is niet op te slaan want gebouwen kunnen nooit 1000 jaar bestaan of het moet een Egyptische Piramide zijn. Dan is er nog niet eens gesproken van het dumpen/ lekken van radio aktief water. In Nederland zal het wel goed geregeld zijn, maar twijfel zeer sterk hoe het in Frankrijk, China en Rusland eraan toe gaat met opslag en rampen. Afval mag niets kosten, dus daar zit het probleem.

Bericht achterlaten