Kevin Weijers: “Je weet genoeg, dus start!”

Wanneer weet je genoeg om aan iets te beginnen? Volgens Chief Exploration Officer Kevin Weijers eigenlijk nooit.

Hoe vaak laat je jezelf tegenhouden en doe je iets niet, omdat je tegen jezelf zegt: Ik kan dit nog niet. Ik weet hier niet genoeg over. Ik ben hier nog niet klaar voor. Je zegt tegen jezelf: eerst moet ik dit artikel nog lezen, deze cursus volgen, of het er nog eens met iemand over hebben. En dán, als ik dat gedaan heb, weet ik genoeg om te starten. Dán ben ik er klaar voor.

Hoewel het misschien verstandig klinkt, is het eigenlijk een trucje om jezelf bezig te houden. Een verkapte vorm van uitstelgedrag. Waarom ik dit vertel? Omdat ik momenteel een boek schrijf over mijn experimenten en ik constant achtervolgd wordt door de vraag: wie ben ik nou om een boek te schrijven? Dus ga ik zelfs het huis schoonmaken, boodschappen doen, en sporten, alles om maar niet aan dat laatste hoofdstuk te hoeven beginnen. Het probleem? Wanneer het artikel is gelezen, het huis schoon, de cursus gevolgd en het gesprek gevoerd, verzin je een ander excuus, om niet te hoeven doen, wat echt belangrijk is: beginnen.

Een goede vriend zei laatst: “Wanneer je ergens klaar voor bent, ben je te laat.” En hij heeft gelijk. Je weet genoeg, dus start. Nu. Doe wat echt belangrijk is, en maak het verschil.

De Sublime columns hoor je maandag t/m vrijdag om 12.30! Experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten