Kevin Weijers: “Noodles gooien in Singapore!”

Kevin Weijers, columnist bij Sublime

Chief Exploration Officer Kevin Weijers vertelt over zijn bijzondere Nieuwjaar in China. Daar vlogen de noodles in het rond!

Daar sta ik. Omringd door mannen in designer pakken en vrouwen op hoge hakken. Op de 23e verdieping van een gigantisch kantoorgebouw in de boardroom van een advocatenkantoor in Singapore. Het lijkt wel een aflevering van Suits. Het uitzicht over de stad is adembenemend, maar mijn aandacht gaat volledig naar wat zich binnen deze glazen vergaderruimte afspeelt.

Het is de zevende dag van het Chinese Nieuwjaar — Yu’sheng. In het midden van de statige vergadertafel staat een grote schaal met noodles. Daaromheen staan iets van tien kleine bakjes. Eentje met pinda’s, eentje met honing, en een ander met een raar soort wortelschaafsel. Elk bakje heeft een betekenis. Gezondheid, geluk, rijkdom. Dan start het ritueel.

Enkele advocaten pakken de kleine bakjes en legen de inhoud in de grote schaal met noodles. Tegelijkertijd worden houten eetstokjes uitgedeeld en begint iedereen als een dolle in de schaal met noodles te roeren.

En dat is niet alles, de noodles worden de lucht in gegooid. De man naast me ziet mijn verwarring, en zegt kort: “Hoe hoger je gooit, hoe meer voorspoed je het komende jaar zult ervaren.” Ik kijk om me heen en lach. Wat een tafereel. En terwijl ik mijn eerste noodles tegen het plafond lanceer, denk ik, dit kan wel eens een heel mooi jaar gaan worden.

De Sublime columns hoor je maandag t/m vrijdag om 12.30! Experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten