Kevin Weijers: “Wat zou je over 5 jaar willen dat je op dit moment doet?”

Kevin Weijers, columnist bij Sublime

Avonturier en levensgenieter Kevin Weijers draait een bekende vraag helemaal om.

We proberen allemaal op onze eigen manier de toekomst te voorspellen. We maken plannen, verzinnen scenario’s, en vragen elkaar: Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Nu heb ik dat altijd een beetje een rare vraag gevonden. Natuurlijk is het goed een richting te hebben, en niet als een kip zonder kop alle kanten op te schieten. Maar er is geen moment in mijn leven, waar ik 5 jaar eerder had kunnen vertellen, waar ik 5 jaar later zou staan..

En daarbij; als je nu al weet waar je over 5 jaar bent — hoe saai is dat?

Toch wordt de toekomst-vraag, me opvallend vaak gesteld. Eerst verzon ik gewoon iets wat slim klonk. Toen zei ik een tijdje heel eerlijk: Ik heb geen idee. Nu, na wat denken, heb ik een alternatief bedacht. Want als het gaat om het hebben van een richting, heb ik wellicht een beter antwoord. Of eigenlijk, een betere vraag.

Wat zou je over vijf jaar willen, dat je nu — op dit moment — doet?

Wil je een andere baan, op reis, of toch een andere opleiding volgen? Maar het werkt ook voor de kleinere keuzes. Bel je straks op weg naar huis die vriend van vroeger of dat familielid wat je al in geen maanden gesproken hebt? Zeg je nee tegen die donut op werk, of kom je vanavond thuis met een glimlach en een grote bos bloemen?

Wat is jouw antwoord? Waar wil je over 5 jaar op terugkijken?

De Sublime columns hoor je maandag t/m vrijdag om 12.30! Experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten