Kevin Weijers: “Zo maak je mensen blij met 5 minuten vertraging”

Kevin Weijers, columnist bij Sublime

Avonturier Kevin Weijers heeft een grappig inzicht op het vliegveld.

Het is 5 over half 11. De man die naast me in het vliegtuig zit, kijkt al de hele tijd opvallend geërgerd voor zich uit. Ik besluit het te negeren, maak mijn gordel vast, en ben klaar voor vertrek richting Zuid-Afrika.

Dan klinkt het over de intercom: “Dames en heren, in verband met extra drukte op de luchthaven, wachten we op een seintje van de verkeerstoren tot we mogen vertrekken. We verwachten dat dit alles ongeveer 30 minuten in beslag zal nemen. Onze excuses voor het ongemak.”

De man naast me zucht, schudt zijn hoofd en zucht nog een keer. Ook in de rest van het vliegtuig overheerst teleurgesteld gemompel. Dan komt het vliegtuig ineens in beweging. Iedereen kijkt elkaar verbaasd aan.

“Dames en heren, de luchtverkeersleiding heeft ons zojuist voorrang gegeven, waardoor we slechts 5 minuten later dan gepland, alsnog kunnen vertrekken richting onze eindbestemming, Kaapstad.”

“Kijk, dat is nog eens mazzel” zegt de man naast me met een grote glimlach, “dat scheelt toch weer 25 minuten!” Ook in de stoelen voor en achter ons praat iedereen tevreden met elkaar.

Ik pak grijnzend mijn notitieboekje, en schrijf: Dus zo maak je een vliegtuig vol mensen blij met 5 minuten vertraging.

De Sublime columns hoor je maandag t/m vrijdag om 12.30! Experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten