Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Kikkererwten curry van London Loy
17

Kikkererwten curry van London Loy

Tijdens het Sublime Move On Up festival maakten chef-koks London Loy en Maik Galenkamp heerlijke festivalmaaltijden in hun virtuele foodtruck, zoals deze heerlijke kikkererwtencurry. Check hier het recept!

Kikkererwten curry

voor 4 a 6 personen

INGREDIËNTEN

1 blik kikkererwten, zonder vocht
2 sjalotjes, gesnipperd
4 knoflookteen, fijngehakt
2 tomaten, in blokjes
¼ bladselderij, fijngesneden
3 cm gember, fijngehakt
1 tl kurkumapoeder
1 Spaanse peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
¼ madame-Jeanette peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
1 tl vijfkruidenpoeder
zonnebloemolie, om in te bakken
2 el palmsuiker
1 tl trassi
2 el masala Loy, of kerriepoeder
150 ml groentebouillon
150 ml kokosmelk
zout en zwarte peper, naar smaak
1 limoen, sap + rasp (optioneel)
10 g bladpeterselie, ter garnering
3 lente-uitjes, ter garnering

BENODIGDHEDEN

plasticfolie

1 Doe de kikkerwten met de sjalot, knoflook, de helft van de tomatenblokjes, de bladselderij, gember, het kurkumapoeder, Spaanse peper, madame Jeanette, het vijfkruidenpoeder in een ruime kom. Meng alles goed door elkaar, dek af met plasticfolie en marineer minimaal 2 a 3 uur.

2 Verhit wat olie in een pan op middelhoog en bak daarin de overige tomaten met de palmsuiker, trassi en masala Loy kort even aan.

3 Voeg de kikkererwten met de marinade toe, roer en bak 3 minuten. Voeg de groentebouillon en de kokosmelk toe en breng tegen de kook aan. Zet dan het vuur laag en laat de curry ongeveer 18 a 25 minuten sudderen. Roer het limoensap en de rasp erdoorheen en serveer meteen. Lekker met doubles, maar zeker ook met rijst en voor een zuurtje wat atjar erbij.

DOUBLES

voor 6-8 stuks

INGREDIËNTEN

75 g spliterwtenmeel
200 ml lauw water
¼ tl suiker
1 tl actieve droge gist
260 g bloem, gezeefd
1 el bakpoeder
¼ tl kurkuma- of saffraanpoeder
½ tl komijnpoeder
½ tl zout
½ tl peper
olie, om in te frituren

BENODIGDHEDEN

keukenmachine
deegroller
(frituur)pan
keukenpapier

1 Meng de spliterwtenmeel met 200 milliliter lauw water, de suiker, gist en het bakpoeder. Laat ongeveer 6 minuten rusten, het mengsel wordt dan een beetje schuimig.

2 Meng in een andere kom de bloem, het kurkuma- of saffraanpoeder, komijnpoeder, het zout en de peper. Meng het gistmengsel erdoorheen en kneed in ongeveer 2 minuten tot een samenhangend deeg. Voeg wanneer het deeg te droog is wat warm water toe.     Vorm van het deeg een bal, dek af met een vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen of tot het in omvang is verdubbeld.

3 Kneed het deeg nog kort door en laat het 10 minuten rusten.

4 Verdeel het deeg in 6-8 porties. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg tot een platte schijf met een diameter van ongeveer 10 centimeter. Herhaal met het overige deeg.

5 Verhit de olie in een koekenpan en frituur de doubles in porties in 5-10 seconden goudbruin en gaar. Keer de doubles halverwege om en neem ze met een schuimspaan uit het vet. Laat uitlekken op keukenpapier.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
09:55 Bobby Caldwell
open your eyes bobby caldwell
09:51 Lucy Pearl
don't mess with my man lucy pearl
09:48 Style Council
have you ever had it blue style council
09:44 Eva Valery
bygones eva valery
09:42 Mary Wells
my guy mary wells
09:39 James Morrison
beautiful life james morrison
09:36 Zaz
que vendra zaz
09:32 Club Nouveau
lean on me club nouveau
09:27 Blackbyrds
walking in rhythm blackbyrds
09:23 Bruno Mars
24k magic bruno mars