Kleding leasen is hot, maar hoe zuinig zijn we op kleding van anderen?

Vanochtend was ontwerper van Mud Jeans, Dion Vijgeboom te gast bij Sander de Heer. Hij vertelde over hun circulaire jeans en dat je die sinds een paar jaar ook kan leasen. Voor een tientje per maand kun je zo vaak van spijkerbroekmodel wisselen als je wilt.

Mud Jeans is niet het enige bedrijf waar je kleding kan leasen. Huren in plaats van hebben wordt ook als het gaat om kleding steeds populairder, meldde het Financieele Dagblad recentelijk. Volgens onderzoeksbureau GlobalData groeit de markt van kledingverhuur gemiddeld met 20 procent per jaar. Bestaande ketens pikken graag een graantje mee van deze markt. Zo kunnen Amerikanen bij het dochterbedrijf van Urban Outfitters, Nuuly, terecht. Voor 85 dollar huur je daar zes kledingstukken per maand.

Een duurzaam concept, want nu heeft de uitbater profijt bij kleding die zo lang mogelijk meegaat. En jij kan vaak van outfit wisselen zonder dat je daar nieuwe spullen voor hoeft te kopen. Maar hoe gaat dat in de praktijk? Hoe zuinig ben je op kleding die niet van jou is? Wat denk jij?

Praat mee in de discussiegroep van het Nieuws van de Vooruitgang. Die vind je op de Facebookpagina van Sublime.

Bericht achterlaten