Kringloop: The Supremes met Someday We’ll Be Together
1

Kringloop: The Supremes met Someday We’ll Be Together

Iedere donderdagochtend draait Francis Broekhuijsen een singletje die hij in de kringloopwinkel voor weinig op de kop heeft getikt. Vandaag viel zijn keuze samen met een speciale dag in de muziekgeschiedenis.

Een pareltje uit de kringloopwinkel op 45 toeren, en vandaag droeg Francis ‘m op aan een bijzondere damesgroep: Diana Ross & The Supremes.

Het is vandaag 14 januari en dat is in de muziek een bijzondere dag. Want op deze dag in 1970 treedt Diana Ross voor de laatste keer op met The Supremes, omdat ze haar solocarrière start. Haar opvolger is Jean Terell, het schoonzusje van Tammi Terell die met Marvin Gaye enkele hits heeft gescoord.

The Supremes was een van de grootste wegbereiders van de Afro-Amerikaanse rhytm-and-bluesmuziek en een van de belangrijkste exponenten van de zo specifieke Motown-sound. De Kringloop van vandaag, Someday We’ll Be Together, is het allerlaatste nummer van Diana Ross en The Supremes samen. Het nummer kan in deze tijd niet toepasselijker zijn. Op een dag komen we weer samen:

Iedere donderdagochtend in Sublime Sunrise vist Francis Broekhuijsen een nieuwe kringloop uit zijn archief om met jou te delen. Luisteren dus! 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
11:52 DNA ft. Suzanne Vega
tom's diner dna ft. suzanne vega
11:48 Galliano
prince of peace galliano
11:45 Sam Cooke
you send me sam cooke
11:41 H.E.R.
fight for you h.e.r.
11:38 Rodney Franklin
the groove rodney franklin
11:33 Myles Sanko
my inspiration myles sanko
11:31 Amy Winehouse
me & mr jones amy winehouse
11:24 Pointer Sisters
happiness pointer sisters
11:20 Style Council
have you ever had it blue style council
11:16 SAULT
bitter streets sault