Maakt aanschaf kunstwerk eenvoudiger
19

Maakt aanschaf kunstwerk eenvoudiger

Goed nieuws voor kopers, kunstenaars en galeriehouders: de KunstKoop-regeling van het Mondriaan Fonds blijft tóch bestaan. Dat meldt de Volkskrant.

Via de regeling kunnen particulieren een kunstwerk aanschaffen met een renteloze lening. Het Mondriaan Fonds betaalt dan de verschuldigde rente namens de koper. Voorheen werden de leningen verstrekt door ABN Amro, maar de bank trok vorige zomer de stekker eruit.

Dat zorgde voor veel onrust onder galeriehouders, want zij waren bang dat hun omzet flink zou dalen. De regeling bestaat namelijk al meer dan 20 jaar en ondertussen hebben meer dan 50 duizend particulieren er gebruik van gemaakt.

 

LEES OOK:Jongeren met uitzichtloze schulden op het goede pad door kunstenaars

Het Mondriaan Fonds heeft nu een nieuwe kredietverstrekker gevonden en gaat samenwerken met Santander Consumer Finance Benelux. Dat is goed nieuws, zegt Christian Ouwens, voorzitter van de Nederlandse Galerie Associatie tegen de krant. Want de KunstKoop maakt het voor galeriehouders makkelijker om met klanten over geld te praten. Dat maakt de aanschaf van een kunstwerk volgens Ouwens een stuk eenvoudiger en leuker.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
07:33 Victor Davies
morning sun victor davies
07:29 Rebecca Ferguson
glitter & gold rebecca ferguson
07:24 Four Tops
reach out i'll be there four tops
07:21 Melody Gardot
your heart is as black as the night melody gardot
07:18 Jill Scott
golden jill scott
07:14 Shaun Escoffery
nature's call shaun escoffery
07:10 Carole King
it's too late carole king
07:05 Jose James
promise in love jose james
07:01 Angie Stone
life story angie stone
06:54 Stevie Wonder
he's misstra know-it-all stevie wonder