Yay of nay: polsbandje laat je werkgever weten… - Klik Hier
Red de grutto!
19

Red de grutto!

Voor zeven euro vijftig een vierkante meter weiland adopteren om de grutto te helpen. Het Agrarisch Natuurfonds Fryslân organiseert een crowdfundingsactie om precies dat te doen.

Het gaat slecht met de grutto. Zestig jaar geleden broedden er nog 120 duizend paren in ons land, nu zijn dat er nog maar 33 duizend.

Eén van de belangrijke broedplekken van de vogel bevindt zich in het Friese Wommels, op het land van boer Murk Nijdam (60). De zogeheten ‘plasdrassen’, de natte weilanden bij zijn boerderij, zijn een walhalla voor weidevogels, zo is te lezen in de Volkskrant. Vorig jaar vlogen er vanaf het land van Nijdam meer dan honderd jonge grutto’s uit.

Maar de boer wordt een dagje ouder, en er komt een dag dat de boerderij moet worden verkocht. Om te voorkomen dat de plasdrassen dan in verkeerde handen vallen, komt het natuurfonds alvast in actie.

Wie ‘vierkant achter de grutto staat’, kan een vierkante meter (of meer) van het land van boer Murk adopteren. Beschermheren en -vrouwen van het weideland krijgen van het natuurfonds een uitnodiging om het gruttoparadijs in Wommels te bezoeken.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
05:48 Randy Crawford & Joe Sample
when i need you randy crawford & joe sample
05:44 Moby
in this world moby
05:40 Coke Escovedo
wouldn't change a thing coke escovedo
05:36 Style Council
my ever changing moods style council
05:33 Count Basic
sun shines on you count basic
05:29 Re Jazz
people hold on re jazz
05:25 Pasadenas
riding on a train pasadenas
05:21 Jarrod Lawson ft. Moonchld
i'll be your radio jarrod lawson ft. moonchld
05:17 Minnie Riperton
lovin' you minnie riperton
05:14 Corduroy
something in my eye corduroy