Lekker bloeiend, dit plantbare festivalbandje 

Bezoekers van het Groningse festival Paradigm gaan de bloemetjes buiten zetten. Dat doen ze ieder jaar, maar dit jaar wel heel letterlijk.

Het festival gaat namelijk experimenteren met een nieuw polsbandje, zo meldt de NOS vandaag. Het bandje is gemaakt van hennep, met zaadjes van wilde bloemen erin verwerkt. Na het festival stop je het polsbandje in de grond. Dat kan natuurlijk buiten, maar als je het leuk vindt kun je de bloemetjes ook binnen zetten. 

Producten met planten- of bloemzaadjes erin zijn overigens niet nieuw, dus wees niet verbaasd zijn als er binnenkort een plantbare geboorte- of trouwkaart op je mat valt. Ook kun je bijvoorbeeld al feest vieren met bloeiende confetti

2 reacties op “Lekker bloeiend, dit plantbare festivalbandje 

 1. Maaike

  Goedemiddag,

  Bedankt voor je reactie. Uit ons onderzoek bleek dat het bedrijf Restoration Packaging van oprichter Alex Henige nog draaiende is en zich richt op het vergroenen van de VS en Canada. Alleen lijken ze nu inderdaad te zijn overgestapt naar een ander model: het planten van een plant voor iedere recyclebare verpakking die wordt verkocht. Het lijkt er dus op dat de plantbare beker de markt (nog) niet heeft gehaald.

  Excuses, en bedankt voor de alertheid. We gaan het bericht aanpassen en hopen dat deze bijzondere beker binnenkort tóch ergens in de schappen ligt.

  Hartelijke groet,
  Maaike

 2. Anoniem

  Ik heb gezocht naar de koffiebekers die in dit artikel genoemd worden omdat dit best interessant is voor de plek waar ik werk. Dit blijkt een kickstarter te zijn geweest met hele mooie beloftes maar het is geëindigd in het verdwijnen van de initiator. Het zou mooi zijn als jullie het onderzoek zelf deden voordat dit soort mooie berichten geplaatst worden.

Bericht achterlaten