Lockdowntip: Kom in het Guinness Book of Records… - Klik Hier
Trek een banaan dit jasje aan
19

Trek een banaan dit jasje aan

Een avocado die twee keer langer goed blijft en een banaan die z’n bruine spikkels een weekje uitstelt. Je kunt het je voorstellen: dat zou een hoop voedselverspilling voorkomen. En dat is ook precies het idee achter Apeel.

Dat bedrijf maakt een natuurlijke coating van vetzuren uit groente- en fruitschillen. Als zo’n beschermend laagje wordt aangebracht op bijvoorbeeld een avocado of banaan, blijft die veel langer goed. Dat komt doordat het vocht langer blijft opgeslagen in de groente of vrucht en zuurstof juist geen kans krijgt om die aan te tasten.

Als het goed is proef je er niets van: het eetbare ‘jasje’ is geur- en smaakloos.

Eten dat langer goed blijft wordt minder snel weggegooid, is de gedachte. Op dit moment belandt ongeveer een kwart van al het geproduceerde voedsel ter wereld in de prullenbak.

In de Verenigde Staten wordt Apeel al op grote schaal ingezet bij de productie van avocado’s. Volgens World Economic Forum gaat de innovatie dit jaar nog de Europese markt veroveren.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
18:40 Mario Biondi
what have you done to me mario biondi
18:36 Michael Jackson
i can't help it michael jackson
18:33 Jamiroquai
canned heat jamiroquai
18:22 Omar ft. Angie Stone
stylin' omar ft. angie stone
18:19 Shakatak
easier said than done shakatak
18:15 Aloe Blacc
my way aloe blacc
18:12 Edwin Starr
war edwin starr
18:09 Corinne Bailey Rae
put your records on corinne bailey rae
18:05 Lou Rawls
a natural man lou rawls
18:01 Prince
musicology prince