Cupcakes bakken voor daklozen
19

Cupcakes bakken voor daklozen

De sporthal in de buurt van de 13-jarige Mano uit Amsterdam-West fungeert tijdens de coronacrisis als opvanglocatie voor daklozen. Samen met zijn vriend Bela deelde hij er een enorme lading zelfgebakken cupcakes uit.

Sinds het begin van de coronacrisis is Mano op zoek naar manieren om mensen in zijn wijk te helpen. Eerder plaatste hij al een bericht op Facebook met het aanbod om boodschappen te doen of te koken voor buurtgenoten.

Toen hij hoorde dat de sporthal verderop in de straat zou worden gebruikt als opvang voor dak- en thuislozen, kwam hij met het plan om voor iedereen cupcakes te bakken. Hij vroeg zijn vriend Bela, die normaal gesproken basketbalt in het sportcentrum, om hem te helpen. ‘En zo geschiedde…’, schrijft zijn trotse moeder Michal Butink op Facebook.

Op het tijdstip waarop de vrienden de hal rondgingen met hun traktatie, waren er niet veel mensen om de cupcakes in ontvangst te nemen. ‘Maar degenen díe er waren, vonden het heel leuk’, aldus Mano. Voor degenen die later aankwamen in de sporthal, legden de twee een cakeje klaar op de tafel naast het bed.

De gemeente Amsterdam regelde de afgelopen weken meer dan 270 extra opvangplekken voor dak- en thuislozen. De GGD vond de groep op de bestaande opvanglocatie te groot en raadde aan om die op te splitsen om zo de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
03:32 George Michael
father figure george michael
03:27 Dilouya
the way it goes (remix) dilouya
03:23 Jackson Sisters
i believe in miracles (single) jackson sisters
03:17 Al Green
l.o.v.e (love) al green
03:12 S-Tone Inc.
dreamer s-tone inc.
03:08 Rose Royce
love don't live here anymore rose royce
03:03 Steely Dan
hey nineteen steely dan
02:59 John Legend & The Roots
everybody knows john legend & the roots
02:55 Fine Young Cannibals
good thing fine young cannibals
02:52 Norah Jones
don't know why norah jones