Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Mattel lanceert Astronaut Barbie
19

Mattel lanceert Astronaut Barbie

Niks geen lange blonde haren, korte rokjes en blauwe oogschaduw. De nieuwe Barbie heeft een korte bruine coupe en is gehuld in een astronautenpak.

Het is al even geleden dat Barbie bekend stond als ‘de vriendin van Ken’. De laatste jaren maakte ze carrière als onder meer brandweervrouw, tandarts en privédetective. Maar daar stopt het professionele succes niet:

Barbie-maker Mattel bedacht Space Barbie in samenwerking met de European Space Agency, de ESA. Samantha Cristoforetti, de enige vrouwelijke astronaut van ESA, stond letterlijk en figuurlijk model voor de pop. Zij wordt gezien als rolmodel, mede omdat ze een aantal bijzondere prestaties op haar naam heeft staan. Zo was ze de eerste Italiaanse vrouw in de ruimte. En geen enkele Europeaan verbleef daar zo lang, onafgebroken: Cristoforetti maakte een vlucht die maar liefst 199 dagen en 16 uur duurde. Best inspirerend voor een jong meisje dat geïnteresseerd is in de ruimtevaart. Misschien wordt dat wel de eerste vrouw op de maan – of op Mars natuurlijk. Dream Big!

…En als je als meisje kunt dromen van een carrière als astronaut, dan zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos. Omdat er bijna net zoveel verschillende dromen als meisjes zijn, doneert Mattel ook aan het Dream Gap project. Dat ondersteunt organisaties die zich inzetten om barrières weg te nemen en jonge meisjes te inspireren.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
00:42 Craig David
seven days craig david
00:39 Tom Misch
lost in paris tom misch
00:35 James Taylor Quartet
see a brighter day james taylor quartet
00:31 Whispers
it's a love thing whispers
00:28 Curtis Harding
keep on shining curtis harding
00:24 Third World
now that we found love third world
00:20 Stevie Ann
sweet surprise stevie ann
00:17 The Weeknd & Daft Punk
i feel it coming the weeknd & daft punk
00:13 The Isley Brothers ft. Ronald Isley & Snoop Dogg
friends & family the isley brothers ft. ronald isley & snoop dogg
00:08 Chaka Khan
i feel for you chaka khan