Mattel lanceert Astronaut Barbie
19

Mattel lanceert Astronaut Barbie

Niks geen lange blonde haren, korte rokjes en blauwe oogschaduw. De nieuwe Barbie heeft een korte bruine coupe en is gehuld in een astronautenpak.

Het is al even geleden dat Barbie bekend stond als ‘de vriendin van Ken’. De laatste jaren maakte ze carrière als onder meer brandweervrouw, tandarts en privédetective. Maar daar stopt het professionele succes niet:

Barbie-maker Mattel bedacht Space Barbie in samenwerking met de European Space Agency, de ESA. Samantha Cristoforetti, de enige vrouwelijke astronaut van ESA, stond letterlijk en figuurlijk model voor de pop. Zij wordt gezien als rolmodel, mede omdat ze een aantal bijzondere prestaties op haar naam heeft staan. Zo was ze de eerste Italiaanse vrouw in de ruimte. En geen enkele Europeaan verbleef daar zo lang, onafgebroken: Cristoforetti maakte een vlucht die maar liefst 199 dagen en 16 uur duurde. Best inspirerend voor een jong meisje dat geïnteresseerd is in de ruimtevaart. Misschien wordt dat wel de eerste vrouw op de maan – of op Mars natuurlijk. Dream Big!

…En als je als meisje kunt dromen van een carrière als astronaut, dan zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos. Omdat er bijna net zoveel verschillende dromen als meisjes zijn, doneert Mattel ook aan het Dream Gap project. Dat ondersteunt organisaties die zich inzetten om barrières weg te nemen en jonge meisjes te inspireren.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
13:42 Aloe Blacc
the man aloe blacc
13:38 Simply Red
it's only love simply red
13:31 Mary J. Blige
family affair mary j. blige
13:25 James Brown
the payback (part i) james brown
13:22 Marcos Valle & Stacey Kent
the answer (a resposta) marcos valle & stacey kent
13:18 Erykah Badu
tyrone (live) erykah badu
13:15 Allen Stone + Jamie Lidell
taste of you allen stone + jamie lidell
13:11 Diana Ross
upside down diana ross
13:07 Michael Kiwanuka
tell me a tale michael kiwanuka
13:04 Detroit Spinners
i'll be around detroit spinners