Yay of nay: polsbandje laat je werkgever weten… - Klik Hier
Mattel lanceert Astronaut Barbie
19

Mattel lanceert Astronaut Barbie

Niks geen lange blonde haren, korte rokjes en blauwe oogschaduw. De nieuwe Barbie heeft een korte bruine coupe en is gehuld in een astronautenpak.

Het is al even geleden dat Barbie bekend stond als ‘de vriendin van Ken’. De laatste jaren maakte ze carrière als onder meer brandweervrouw, tandarts en privédetective. Maar daar stopt het professionele succes niet:

Barbie-maker Mattel bedacht Space Barbie in samenwerking met de European Space Agency, de ESA. Samantha Cristoforetti, de enige vrouwelijke astronaut van ESA, stond letterlijk en figuurlijk model voor de pop. Zij wordt gezien als rolmodel, mede omdat ze een aantal bijzondere prestaties op haar naam heeft staan. Zo was ze de eerste Italiaanse vrouw in de ruimte. En geen enkele Europeaan verbleef daar zo lang, onafgebroken: Cristoforetti maakte een vlucht die maar liefst 199 dagen en 16 uur duurde. Best inspirerend voor een jong meisje dat geïnteresseerd is in de ruimtevaart. Misschien wordt dat wel de eerste vrouw op de maan – of op Mars natuurlijk. Dream Big!

…En als je als meisje kunt dromen van een carrière als astronaut, dan zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos. Omdat er bijna net zoveel verschillende dromen als meisjes zijn, doneert Mattel ook aan het Dream Gap project. Dat ondersteunt organisaties die zich inzetten om barrières weg te nemen en jonge meisjes te inspireren.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
14:21 Jeff Lorber
you got something jeff lorber
14:18 Alicia Keys
underdog alicia keys
14:15 Donny Hathaway
flying easy donny hathaway
14:11 Fugees
fu-gee-la fugees
14:07 Gare Du Nord
groove me up gare du nord
14:04 Hall & Oates
i can't go for that hall & oates
13:50 India Arie
video india arie
13:46 Wouter Hamel ft. Nao Kawamura
story starts today wouter hamel ft. nao kawamura
13:44 Diana Ross & the Supremes
stop in the name of love diana ross & the supremes
13:39 Jeff Cascaro
holler jeff cascaro