Meerderheid Nederlanders heeft donorkeuze (nog) niet vastgelegd

Wat gebeurt er met je organen als je komt te overlijden? Het is geen prettige vraag, en misschien is dat wel één van de redenen dat meer dan de helft van de Nederlanders zijn of haar keuze nog niet heeft vastgelegd.

Vanaf 1 juli volgend jaar treedt de Donorwet in werking. Van iedereen die zijn of haar keuze tegen die tijd nog niet heeft doorgegeven, wordt vanaf dat moment aangenomen dat diegene er geen bezwaar tegen heeft om orgaandonor te zijn.

Sinds de nieuwe wet in februari 2018 werd aangenomen, hebben een half miljoen mensen hun keuze doorgegeven. Volgens minister Bruins van Volksgezondheid is dat mooi, maar niet genoeg, zo schrijft het AD.  

In totaal heeft 44 procent van de volwassenen hun keuze geregistreerd. Ongeveer 4 miljoen Nederlanders hebben er geen bezwaar tegen om orgaandonor te zijn, 2,1 miljoen mensen hebben aangegeven geen donor te willen zijn en ruim 750 duizend mensen laten hun familie kiezen. 

Heb jij jouw keuze al doorgegeven? En zo nee, waarom is dat? Ben je nog in twijfel, ben je er nog niet aan toegekomen, of is het je om het even? Laat het ons weten in de discussiegroep van het Nieuws van de Vooruitgang. Die vind je op de Facebookpagina van Sublime. 

Je keuze doorgeven kan via Donorregister.nl

Bericht achterlaten