Met de trein naar Parijs: 300.000 reizigers verkozen trein boven vliegtuig, en meer nieuws
0

Met de trein naar Parijs: 300.000 reizigers verkozen trein boven vliegtuig, en meer nieuws

Heb je het gemist of wil je het nog eens teruglezen: dit was het Nieuws van de Vooruitgang van donderdag 24 juni 2021. 

Met de trein naar Parijs: 300.000 reizigers verkozen trein boven vliegtuig

De hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Parijs heeft ervoor gezorgd dat zo’n 300.000 reizigers sinds 2008 de Thalys pakten in plaats van het vliegtuig. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zo meldt de NOS.

Sinds de hogesnelheidslijn naar Parijs er is, kost het je minder dan 4 uur om daar te komen. Dat maakt de tocht aantrekkelijker dan de reis met het vliegtuig.

Of dit onder de streep ook milieuwinst oplevert, is volgens experts lastig te zeggen. Want als de ruimte die op Schiphol ontstaat wordt ingevuld met intercontinentale vluchten, leidt dat al met al voor meer uitstoot.

Biermerk Lowlander vraagt subsidie aan voor ‘aardekoelend’ drankje

Biermaker Lowlander plant sinds kort een zeegrasstekje voor iedere zogenoemde ‘Cool Earth Lager’ die het merk het verkoopt. In het Waddengebied zijn hierdoor al bijna 100.000 zeegrasplantjes toegevoegd.

Zeegras neemt veel CO2 op, en volgens de biermakers is hun actie daarom zó goed voor het milieu dat hun lager eigenlijk een subsidie verdient. Het idee begon als een grap, maar ze gaan het nu echt proberen.

Om hun actie kracht bij te zetten starten ze een petitie. Ook voor elke handtekening gaat er een zeegrasplantje de Waddenbodem in.

Zuid-Korea gaat 3 miljard bomen planten

Zuid-Korea gaat de natuur in het land herstellen, schrijft HetKanWel. Het land wil de komende 30 jaar 3 miljard bomen planten, en de regering trekt daar tientallen miljoenen euro’s voor uit.

Het planten van de bomen is onderdeel van een groter plan om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Het project in Zuid-Korea hoort bij het One Trillion Trees Initiative van de VN. Doel van dit project is om in 2030 wereldwijd 1 biljoen bomen te planten, en op die manier bossen over de hele wereld te redden en te herstellen.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 15:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
12:21
reach out i'll be there four tops
12:17
looking for moses mamas gun
12:13
don't let go (love) en vogue
12:09
runnin' amsterdam jazz collective ft. ivar
12:06
can't let go earth wind & fire
11:53
lost frank ocean
11:49
love me or leave me nina simone
11:46
need somebody to love ady suleiman
11:43
wake up romeo caro emerald
11:40
knock on wood eddie floyd