Maak kans op een boxspring! - Klik Hier
Met het glas halfvol leef je langer
19

Met het glas halfvol leef je langer

Optimisten leven langer dan mensen die pessimistischer in het leven staan, blijkt uit een studie van de Boston University.

Tijdens het onderzoek werd gekeken naar de leefstijl van deelnemers: hun dieet, hoeveel ze bewegen en of ze roken en drinken. Daarnaast werd onderzocht in hoeverre ze optimistisch zijn. Wat blijkt: positief ingestelde mensen bereiken vaker de leeftijd van 85 jaar en ouder. De verklaring daarvoor is vrij voor de hand liggend: optimisten houden hun emoties makkelijker onder controle – en zijn daardoor minder vatbaar voor stress.

De studie ondersteunt bestaand onderzoek over de voordelen van positief denken, zo vertelt psycholoog en professor Bruce Hood van de Universiteit van Bristol aan de BBC: ‘Onderzoek wijst uit dat stress het immuunsysteem beïnvloedt. Die studies tonen ook aan dat stress geassocieerd wordt met veroudering van cellen. En dat verhoogt het risico op hartaandoeningen, diabetes en kanker.’

LEES OOK: Neem je portie natuur net zo serieus als die 2 ons groente en 2 stuks fruit

Is voor jou het glas meestal halfleeg, dan is dat geen reden om je zorgen te maken. De onderzoekers concluderen namelijk dat je een optimistische levenshouding ook kan trainen. Dat doe je door je actief een toekomst voor te stellen waarin alles goedkomt.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
02:51 Chic
everybody dance chic
02:47 Al Jarreau
mornin' al jarreau
02:42 Macy Gray
sexual revolution macy gray
02:37 Gladys Knight
midnight train to georgia gladys knight
02:33 Alain Clark
wonderful day alain clark
02:30 Samm Henshaw
our love samm henshaw
02:27 Gregory Porter
hey laura gregory porter
02:23 Toto
georgy porgy (intro harder) toto
02:19 Jarrod Lawson
be the change jarrod lawson
02:16 Fontella Bass
rescue me fontella bass