Mexicaanse broers bezorgen duizenden afgedankte fietsen tweede leven

In de grote steden kom je ze vaak tegen: afgedankte fietsen met maar één wiel, vastgeketend aan een paaltje of een brug. Vaak staan ze daar al maanden te wachten om te worden afgevoerd naar de schroothoop. Dáár moeten we iets mee, dachten de Mexicaanse broers Fernando en Francisco Lujano Benavides zo’n acht jaar geleden.

Ze besluiten afgedankte fietsen op te knappen en te verhuren. Eerst aan particulieren, maar al snel stappen ze over op verhuur aan hotels. Bij gebrek aan een bedrijfspand vindt het opknappen van de fietsen eerst nog plaats in de bergingen van buren in Amsterdam. In ruil voor het beschikbaar stellen van de ruimte betalen de broers de telefoonrekening van hun buurtgenoten.

Inmiddels gaat het er bij MyHotelBike een stuk professioneler aan toe. Het bedrijf van de broers verhuurt bijna 3500 fietsen aan hotels in dertig Europese steden. Daarbij gaan ze ook nog eens duurzaam te werk: opgeknapte fietsen worden geleverd zonder plastic of karton eromheen. En nooit met een bestelbusje, maar met – hoe kan het ook anders – een bakfiets.

Meer informatie via Trouw.

Bericht achterlaten