Minder tijd kwijt aan security-check
18

Minder tijd kwijt aan security-check

Reizigers die het vliegtuig nemen vanaf London Heathrow, staan straks minder lang in de rij. Ze kunnen namelijk hun shampoo, tandpasta en laptop gewoon in hun handbagage laten zitten.

En dat kan omdat het vliegveld nieuwe 3D-scanners krijgt, dat lezen we in de Evening Standard. Die nieuwe apparaten werken op basis van dezelfde techniek als CT-scanners in het ziekenhuis.

De apparaten zouden er in 2022 moeten zijn en ze kosten het vliegveld ruim 63 miljoen euro. Het is de eerste keer dat deze technologie gebruikt wordt in Engeland. In andere landen in Europa en in Amerika wordt het systeem wel al gebruikt.

De directeur van Heathrow, Chris Garton, vertelt aan BBC News dat deze nieuwe technologie het vliegveld een stuk veiliger zal maken. “Daarnaast zijn de reizigers minder tijd kwijt aan de security-check. Zo hoeven zij zich alleen nog bezig te houden met hun reis.”

De nieuwe maatregel zal waarschijnlijk ook veel plastic besparen. Reizigers hoeven namelijk geen kleine plastic flesjes meer te kopen die ze verplicht in een doorzichtig tasje moeten doen.

.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
15:24 RH Factor
forget regret rh factor
15:21 Des'ree
feel so high des'ree
15:17 Bill Withers
harlem bill withers
15:14 Jeangu Macrooy
second hand lover jeangu macrooy
15:10 Sade
hang on to your love sade
15:06 Beats International
dub be good to me beats international
14:53 Earth Wind and Fire
fantasy earth wind and fire
14:45 Erykah Badu
apple tree erykah badu
14:41 Chaka Khan
i'm every woman chaka khan
14:37 Sting & Eric Clapton
it's probably me sting & eric clapton