Minder tijd kwijt aan security-check
18

Minder tijd kwijt aan security-check

Reizigers die het vliegtuig nemen vanaf London Heathrow, staan straks minder lang in de rij. Ze kunnen namelijk hun shampoo, tandpasta en laptop gewoon in hun handbagage laten zitten.

En dat kan omdat het vliegveld nieuwe 3D-scanners krijgt, dat lezen we in de Evening Standard. Die nieuwe apparaten werken op basis van dezelfde techniek als CT-scanners in het ziekenhuis.

De apparaten zouden er in 2022 moeten zijn en ze kosten het vliegveld ruim 63 miljoen euro. Het is de eerste keer dat deze technologie gebruikt wordt in Engeland. In andere landen in Europa en in Amerika wordt het systeem wel al gebruikt.

De directeur van Heathrow, Chris Garton, vertelt aan BBC News dat deze nieuwe technologie het vliegveld een stuk veiliger zal maken. “Daarnaast zijn de reizigers minder tijd kwijt aan de security-check. Zo hoeven zij zich alleen nog bezig te houden met hun reis.”

De nieuwe maatregel zal waarschijnlijk ook veel plastic besparen. Reizigers hoeven namelijk geen kleine plastic flesjes meer te kopen die ze verplicht in een doorzichtig tasje moeten doen.

.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
12:26 Gabrielle
rise gabrielle
12:21 Benjamin Herman & DaniÙl von Piekartz
trouble benjamin herman & daniÙl von piekartz
12:19 Temptations
my girl temptations
12:15 Joy Crookes
feet don't fail me now joy crookes
12:11 2Pac
changes 2pac
12:08 Paul Carrack
groovin' paul carrack
12:04 Rufus ft. Chaka Khan
do you love what you feel rufus ft. chaka khan
11:52 DNA ft. Suzanne Vega
tom's diner dna ft. suzanne vega
11:48 Galliano
prince of peace galliano
11:45 Sam Cooke
you send me sam cooke