Natuurlijke coating houdt banaan langer goed
19

Natuurlijke coating houdt banaan langer goed

Een avocado die twee keer langer goed blijft en een banaan die z’n bruine spikkels een weekje uitstelt. Je kunt het je voorstellen: dat zou een hoop voedselverspilling voorkomen. En dat is ook precies het idee achter Apeel.

Dat bedrijf maakt een natuurlijke coating van vetzuren uit groente- en fruitschillen. Als zo’n beschermend laagje wordt aangebracht op bijvoorbeeld een avocado of banaan, blijft die veel langer goed. Dat komt doordat het vocht langer blijft opgeslagen in de groente of vrucht en zuurstof juist geen kans krijgt om die aan te tasten.

Als het goed is proef je er niets van: het eetbare ‘jasje’ is geur- en smaakloos.

Eten dat langer goed blijft wordt minder snel weggegooid, is de gedachte. Op dit moment belandt ongeveer een kwart van al het geproduceerde voedsel ter wereld in de prullenbak.

In de Verenigde Staten wordt Apeel al op grote schaal ingezet bij de productie van avocado’s. Volgens World Economic Forum gaat de innovatie dit jaar nog de Europese markt veroveren.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
16:41 Chic
everybody dance chic
16:38 Raul Midon + Metropole Orkest
ride on a rainbow raul midon + metropole orkest
16:37 Ben L'oncle Soul
seven nation army ben l'oncle soul
16:25 Lionel Richie
all night long lionel richie
16:21 Michael Kiwanuka
beautiful life michael kiwanuka
16:17 Kelis
trick me kelis
16:12 Matt Bianco
too late for love matt bianco
16:10 Johnny Guitar Watson
real mother for ya (album version) johnny guitar watson
15:54 Ramsey Lewis
the in crowd ramsey lewis
15:51 Jack Johnson
sitting, waiting, wishing jack johnson