Natuurlijke coating houdt banaan langer goed
19

Natuurlijke coating houdt banaan langer goed

Een avocado die twee keer langer goed blijft en een banaan die z’n bruine spikkels een weekje uitstelt. Je kunt het je voorstellen: dat zou een hoop voedselverspilling voorkomen. En dat is ook precies het idee achter Apeel.

Dat bedrijf maakt een natuurlijke coating van vetzuren uit groente- en fruitschillen. Als zo’n beschermend laagje wordt aangebracht op bijvoorbeeld een avocado of banaan, blijft die veel langer goed. Dat komt doordat het vocht langer blijft opgeslagen in de groente of vrucht en zuurstof juist geen kans krijgt om die aan te tasten.

Als het goed is proef je er niets van: het eetbare ‘jasje’ is geur- en smaakloos.

Eten dat langer goed blijft wordt minder snel weggegooid, is de gedachte. Op dit moment belandt ongeveer een kwart van al het geproduceerde voedsel ter wereld in de prullenbak.

In de Verenigde Staten wordt Apeel al op grote schaal ingezet bij de productie van avocado’s. Volgens World Economic Forum gaat de innovatie dit jaar nog de Europese markt veroveren.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
05:46 Mary Wells
my guy mary wells
05:40 Prince
sexy m.f. prince
05:37 Jamie Cullum
wind cries mary jamie cullum
05:33 John Mayer
slow dancing in a burning room john mayer
05:29 Curtis Harding
i won't let you down curtis harding
05:25 A Taste Of Honey
boogie oogie oogie a taste of honey
05:21 Oleta Adams
rhythm of life oleta adams
05:18 Madeleine Peyroux
don't wait too long madeleine peyroux
05:14 Lou Rawls
see you when i get there lou rawls
05:10 Young Gun Silver Fox
private paradise young gun silver fox