Natuurlijke coating houdt banaan langer goed
19

Natuurlijke coating houdt banaan langer goed

Een avocado die twee keer langer goed blijft en een banaan die z’n bruine spikkels een weekje uitstelt. Je kunt het je voorstellen: dat zou een hoop voedselverspilling voorkomen. En dat is ook precies het idee achter Apeel.

Dat bedrijf maakt een natuurlijke coating van vetzuren uit groente- en fruitschillen. Als zo’n beschermend laagje wordt aangebracht op bijvoorbeeld een avocado of banaan, blijft die veel langer goed. Dat komt doordat het vocht langer blijft opgeslagen in de groente of vrucht en zuurstof juist geen kans krijgt om die aan te tasten.

Als het goed is proef je er niets van: het eetbare ‘jasje’ is geur- en smaakloos.

Eten dat langer goed blijft wordt minder snel weggegooid, is de gedachte. Op dit moment belandt ongeveer een kwart van al het geproduceerde voedsel ter wereld in de prullenbak.

In de Verenigde Staten wordt Apeel al op grote schaal ingezet bij de productie van avocado’s. Volgens World Economic Forum gaat de innovatie dit jaar nog de Europese markt veroveren.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
13:18
look what we do benny sings ft. jones
13:15
why did you do it? stretch
13:11
revival gregory porter
13:08
you are everything marvin gaye and diana ross
13:05
mr. wendal arrested development
12:53
(don't) hold me down pm warson
12:50
funkin' for jamaica tom browne
12:45
heartbreak warfare john mayer
12:42
theme from shaft isaac hayes
12:38
my heart lizz wright