Nederlandse huishoudens verspillen steeds minder voedsel

Nederlanders verspillen steeds minder voedsel. Gooiden we in 2010 nog 48 kilo vast voedsel per persoon weg, dit jaar is dat teruggelopen naar 34,3 kilo.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. We gooien niet alleen minder vast voedsel weg, we spoelen ook 11 liter minder koffie, thee, melk en frisdrank door de gootsteen dan drie jaar geleden. En dat is goed nieuws, want minister Schouten wil de voedselverspilling halveren. Om dat doel te bereiken zal het kabinet de komende jaren verder flink investeren in campagnes. Ook in het onderwijs zal er meer aandacht besteed worden aan het voorkomen van voedselverspilling. 

Dat bracht ons tot de vraag: wat doe jij om zo min mogelijk voedsel te verspillen? Moeten we bijvoorbeeld massaal aan de kliekjes? Praat mee in de discussiegroep van Nieuws van de Vooruitgang. Deze vind je op de Facebookpagina van Sublime.

Bericht achterlaten