New Cool Collective gaat touren en jij kunt erbij zijn!

Volgend jaar viert New Cool Collective hun 25-jarig jubileum, maar voordat het zover is, brengt de band vrijdag hun 19e album uit: ‘Electric Monkey Sessions 2’. Wil je het album live horen? Vanaf volgende week gaat New Cool Collective touren door het hele land. Laat ons via Facebook weten naar welk concert je wilt, en misschien ben je er wel bij.

Het is de opvolger van het in 2014 verschenen en alom geprezen album Electric Monkey Sessions. Voor dit vervolg dook de achtkoppige band wederom de Amsterdamse Electric Monkey studio in met het idee een nog rauwere en analoge sound na te streven. De opnames vonden plaats in de meest pure vorm: iedereen tegelijkertijd in een ruimte, een paar microfoons, enkele takes, rechtstreeks op tape. De analoge spacedubs van studio eigenaar/engineer Kasper Frenkel maken het vintage plaatje helemaal compleet. Het resultaat is een veelzijdig album met een eigenwijze psychedelische cumbia vibe.

Bekijk hier de hele tourlijst:
29/11 Paradiso Noord, Amsterdam
1/12 Victorie, Alkmaar
2/12 Gebouw-T, Bergen op Zoom
15/12 Hedon, Zwolle
16/12 Mezz, Breda
20/12 TivoliVredenburg, Utrecht
21/12 Gebr. de Nobel, Leiden
22/12 Bibelot, Dordrecht
23/12 Eci Cultuurfabriek, Roermond
28/12 LantarenVenster, Rotterdam
29/12 Oosterpoort, Groningen
30/12 Fluor, Amersfoort

7 reacties op “New Cool Collective gaat touren en jij kunt erbij zijn!

  1. Jacques Jaeggi

    Als de informatie klopt,treden ze in februari 2018 op in de Neushoorn in Leeuwarden.Het zou leuk zijn als ik ze daar live zou zien.

  2. Monique

    Rotterdam Utrecht leiden of Dordrecht het lijkt me geweldig om erbij te zijn. Ik rij graag 100 km voor NCC en neem een paar vrienden mee!

Bericht achterlaten